JORDAN JE DUGOVAO DILERIMA I U JEDNOJ NOĆI GUBIO 5 MILIJUNA DOLARA: / Pisalo se da su ga zbog kocke doslovno potjerali iz lige

Image
Foto: Profimedia

Bilo je tu i manje bezopasnih epizoda. Jordan je počeo golf igrati po jako velike svote koje su iznosile i po par stotina tisuća dolara po rupi.

28.5.2020.
17:55
Profimedia
VOYO logo

Michael Jordan opet ima status božanstva. Nakon što je dokumentarac "The Last Dance" postigao veliku popularnost, više nema pitanja tko je bio najdominantniji košarkaš svih vremena na košarkaškom terenu.

No ono što se događalo izvan terena vjerojatno je puno zanimljivije. Posebna priča koja potvrđuje da Jordan ipak nije bio vanzemaljac je njegova ovisnost o kockanju zbog koje je imao problema. Jordan je otvoreno priznao da voli kockati i postoje mnogobrojne priče koje to potvrđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih, ona "bezazlena" je činjenica da je igrao poker sa svojim suigračima iz Dream Teama noć prije velikog finala s Hrvatskom te da zbog toga tu noć gotovo da i nije spavao. Bilo je to za njega tad uobičajeno. Scottieju Pippenu kupio je odmah golf-palice da bi ovaj mogao s njim igrati po novce.

Bilo je tu i manje bezopasnih epizoda. Jordan je počeo golf igrati po jako velike svote koje su iznosile i po par stotina tisuća dolara po rupi. Potvrdio je to i njegov nekadašnji prijatelj i suigrač iz reprezentacije Charles Barkley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PIO JE CIJELI DAN, A ONDA NAPRAVIO DAR-MAR NA TERENU: /

Michael Jordan nije s ovog svijeta, a ova priča to potvrđuje

Image
PIO JE CIJELI DAN, A ONDA NAPRAVIO DAR-MAR NA TERENU: /

Michael Jordan nije s ovog svijeta, a ova priča to potvrđuje

Teška 1993.

Godina njegovog prvog umirovljenja 1993. bila je krcata kontroverzama vezanih uz Jordanovo kockanje. Richard Esquinas, čovjek s kojim je Jordan igrao golf napisao je knjigu "Michael i ja: Naša ovisnost o kockanju" u kojoj je naveo da mu je najveći košarkaš svih vremena ostao dužan 1,25 milijuna dolara koje nije htio platiti pa su se dogovorili da taj dug nekako "prebiju" na 300 tisuća dolara. Jordan je rekao da je Esquinas pretjerao s iznosom u taj knjizi jer se tako knjiga bolje prodavala.

Također, nekadašnja zvijezda američkog nogometa Adam Jones potvrdio je medijima da je Jordan u njegovom društvu u Las Vegasu prokockao pet milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očeva smrt i mirovina

Postoji i teorija da je Jordan morao u prisilnu mirovinu zbog svog kockanja. Pojavio se kao svjedok na suđenju dileru kokaina Jamesu "Slimu" Bouleru kod kojeg je pronađen ček koji je potpisao Jordan na iznos 57 tisuća dolara. Kasnije je potvrđeno da je to bio dug koji je Jordan vraćao Bouleru za samo jedan vikend kockanja u Južnoj Karolini gdje je kockanje zakonom zabranjeno.

Jordanov otac te je godine ubijen, a razvile su se brojne teorije po kojima je to imalo veze s njegovim kockarskim dugovima koje nikad nisu dokazane. Jordan je nakon toga otišao u igračku mirovinu, a nagađalo se da je to bilo rješenje koje mu je tadašnji šef NBA lige David Stern ponudio kako ne bi okaljao ugled svoje najveće zvijezde. Jordan je navodno uhvaćen da se kladi na sport, što je strogo zabranjeno profesionalnim sportašima. Tu je teoriju potaknula Michaelova izjava da će se u ligu vratiti "Ako ga Stern bude htio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim se kladiti, ali se uvijek kladim na sebe, bilo u golfu, kartama ili košarci", izjavio je jednom prilikom Jordan koji je većinu svoje karijere zarađivao otprilike 3-4 milijuna dolara godišnje (imao je 2 sezone u kojima je zarađivao više od 30 milijuna). Danas toliko zarađuju ispodprosječni igrači, no ni za koga od njih nećete čuti da kocka za toliku lovu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo