HEAT PRED PORAZOM / Jokić i društvo na korak do povijesnog naslova! Junaci su bili neočekivani heroji

Image
Foto: Profimedia

"Situacija je ista kao i uvijek - moramo ići utakmicu po utakmicu. Sada smo u situaciji da moramo pobijediti u svakoj, ali sposobni smo za to."

10.6.2023.
8:11
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Denver Nuggetsa stigli su na pobjedu do osvajanja svog prvog NBA naslova u povijesti nakon što su u četvrtoj utakmici finala play offa, noćas po hrvatskom vremenu kao gosti nadigrali Miami Heat sa 108-95.

Image
KAKAV LIK /

Jokić briljirao nakon epske utakmice: 'Ne znači mi to puno'; Novinarka mu odgovorila; 'I mislila sam da ćeš to reći'

Image
KAKAV LIK /

Jokić briljirao nakon epske utakmice: 'Ne znači mi to puno'; Novinarka mu odgovorila; 'I mislila sam da ćeš to reći'

Junak Nuggetsa ovoga puta je bio Aaron Gordon koji je imao fantastičnu šutersku večer, postigao je 27 koševa uz šut iz igre 11-15 (3-4 za tricu), a usto je prikupio i 7 skokova te 6 asistencija. Fantastični Nikola Jokić je za pobjednike dodao 23 ubačaja i 12 skokova, Bruce Brown je s klupe ubacio 21 poen, a Jamal Murray je uz 15 pogodaka imao i 12 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je momčad jednostavno izgrađena na takav način. Imamo igrače koji mogu uskočiti iz večeri u večer. Ponekad neće biti vaša večer, a ponekad hoće. Ova momčad je odlična u pronalaženju ljudi koji su u dobrom ritmu", skroman je bio Gordon nakon vjerojantno najbolje predstave u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Morate čuvati sve'

Sličnog je razmišljanja i Murray: "Imamo mnogo igrača koji mogu utjecati na rezultat. Ne možete se fokusirati samo na mene ili Jokića. Morate čuvati sve i večerašnja utakmica je bio još jedan primjer toga".

Kod Heata, koji bi za preokret trebao dobiti tri utakmice zaredom od kojih dvije u Denveru, najučinkovitiji su bili Jimmy Butler sa 25 koševa i po 7 skokova i asistencija te Bam Adebayo sa 20 poena i 12 skokova, ali usto je i izgubio 7 lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosada je samo jedna momčad u povijesti uspjela nadoknaditi 1-3 zaostatak u velikom finalu, bili su to Cleveland Cavaliersi protiv Golden State Warriorsa 2016. godine, no najbolji igrač Miamija Butler ne gubi vjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nećemo odustati'

"Situacija je ista kao i uvijek - moramo ići utakmicu po utakmicu. Sada smo u situaciji da moramo pobijediti u svakoj, ali sposobni smo za to. Moramo ispraviti neke stvari, a to nije nemoguće. Nećemo odustati, nastavit ćemo se boriti i raditi na tome da budemo bolji", kazao je Butler.

Kao i u trećoj utakmici igranoj prije dvije večeri u Miamiju, a koja je okončana sličnim rezultatom Denver je ponovno imao daleko bolji šut za tricu, Nuggetsi su ubacili 14 od 28 pokušaja s distance (50 posto), dok je Heat pogodio trk 8 od svojih 25 pokušaja (32 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulasku u posljednjih 12 minuta Nuggetsi su vodili sa 86-73, Miami je ubacio prvih osam poena u završnom dijelu i približio se na 86-81, no to je ujedno bila i najmanja razlika u posljednjem periodu. Tri minute prije kraja susret je još uvijek bio otvoren jer je bilo 97-89 za goste, a onda je Brown ubacio brzih pet poena zaredom i riješio pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku za osvajanje naslova Nuggetsi će imati u noći s ponedjeljka na utorak kada je na rasporedu peta utakmica u Denveru. U slučaju pobjede Heata, serija će se vratiti u Miami za šesti susret koji bi se igrao u noći s četvrtka na petak sljedećeg tjedna, dok bi se eventualna odlučujuća sedma utakmica igrala u Denveru u noći sa 18. na 19. lipnja.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo