LUDILO U NBA LIGI / Jokić dominirao protiv francuskog čuda od djeteta, Sunsi bez najveće zvijezde stigli do sedme pobjede u nizu

Image
Foto: Profimedia

Ponovno je briljirao Nikola Jokić koji je s 39 koševa, 11 skokova i devet asistencija predvodio aktualne prvake u prvoj pobjedi nakon dva uzastopna poraza

27.11.2023.
10:17
Profimedia
VOYO logo

Orlando (12-5) je pred svojim navijačima svladao Charlotte Hornetse sa 130-117 zahvaljujući iznimno raspoloženom dvojcu, Franzu Wagneru i Coleu Anthonyju. Obojica su ubacili po 30 koševa i imali po sedam skokova, a Anthony je imao sedam asistencija, dok je Wagner ostao na dvije. Odličan je bio i Paolo Banchero s 23 poena, osam asistencija i sedam skokova. Orlando je posljednji put ostvario sedam pobjeda zaredom u sezoni 2010./2011.

Image
DRAMA U MILWAUKEEJU /

Fantastični Bucksi nadoknadili deficit od čak 26 poena i pobijedili Blazerse: Pričat će se još dugo o završetku ove lude utakmice

Image
DRAMA U MILWAUKEEJU /

Fantastični Bucksi nadoknadili deficit od čak 26 poena i pobijedili Blazerse: Pričat će se još dugo o završetku ove lude utakmice

Hornetse (5-10) je predvodio Miles Bridges s 23 koša i 10 skokova, a Terry Rozier je spojio 22 poena i devet asistencija. Hornetsi su sredinom druge četvrtine ostali bez LaMela Balla koji je ozlijedio skočni zglob u sudaru s Bancherom i morao je napustiti teren uz pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix je do sedme uzastopne pobjede došao svladavši u Madison Square Gardenu domaće New York Knickse sa 116-113 zahvaljujući trici Devina Boookera 1.7 sekundi prije isteka vremena. Sunsi su prije toga propustili prednost od 15 koševa i gotovo dopustili Knicksima veliki preokret. Phoenix je drugu utakmicu zaredom bio bez Kevina Duranta, koji ima ozlijeđeno stopalo, pa je Booker preuzeo ulogu glavnog igrača te završio utakmicu s 28 koševa i 11 asistencija. Veliki doprinos dao je Eric Gordon s 25 poena, a pomoć su Sunsi imali i od igrača s klupe, Jordana Goodwina (14 koševa, sedam skokova, pet asistencija) i Nassira Littlea (11 poena). Jalen Brunson je s 35 koševa, osam asistencija i šest skokova predvodio Knickse (9-7). Julius Randle je ubacio 28 poena, a Immanuel Quickley 18.

Sunsi (11-6) su se probili do trećeg mjesta na Zapadu i izjednačili se po učinku s Denver Nuggetsima (11-6) koji su prekinuli niz od dva poraza svladavši San Antonio Spurse sa 132-120 u svojoj Ball Areni. Ponovno je briljirao Nikola Jokić koji je s 39 koševa, 11 skokova i devet asistencija predvodio aktualne prvake u prvoj pobjedi nakon dva uzastopna poraza. Prvi Jokićev 'pomoćnik' u ovom dvoboju bio je Michael Porter Jr. s 25 poena i sedam skokova te Reggie Jackson s 20 koševa, sedam skokova i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi izbor ovogodišnjeg drafta Francuz Victor Wembanyama bio je najbolji igrač Spursa, a napunio je statističke stupce s 22 koša, 11 skokova, šest ukradenih lopti i četiri blokade. Devin Vassell je dodao 19 poena, ali Spursi (3-14) nisu uspjeli izbjeći 12 poraz zaredom koji ih svrstava na zadnje mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Za razliku od momčadi iz Teksasa, Minnesota Timberwolvesi (12-4) su u nedjelju stigli do 12. pobjede slavljem 119-97 na gostovanju u Memphisu i vodeća su momčad Zapada. Anthony Edwards ubacio je 24 koša, a Minnesota je zadržala domaće Grizzliese (3-13) na samo 38,6 posto šuta iz igre i time poslala Grizzliese do četvrtog uzastopnog poraza. Svi igrači Minnesote su se upisali u strijelce. Po 18 koševa su ubacili Karl-Anthony Towns i Mike Conley koji je tome dodao i 10 asistencija. Strijelce Memphisa predvodio je Jaren Jackson Jr. s 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celticsi (13-4) vratili su se na vrh ljestvice Istočne konferencije pobijedivši u TD Gardenu Atlanta Hawkse sa 113-103. Prvo ime pobjedničke momčadi bio je Jayson Tatum s 34 koša i devet skokova. Jaylen Brown je dodao 21 poen i sedam skokova, a Derrick White je odlično zamijenio ozlijeđenog Jruea Holidaya u ulozi razigravača te je završio dvoboj s 15 koševa i 11 asistencija. Trae Yong je predvodio Hawkse (8-8) s 33 koša, sedam asistencija i pet skokova. De'Andre Hunter je ubacio 24 poena, a Bogdan Bogdanović 23, pogodivši sedam trica iz 10 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikom preokretu u Barclays Centeru veselili su se navijači Brooklyn Netsa koji su svladali Chicago Bullse sa 118-109, iako su nakon nakon sedam i pol minuta igre gosti vodili s 30-9. Netsi su se vratili zahvaljujući sjajnom vanjskom šutu. Ubacili su čak 25 trica (25/53), što je rekord u ovoj sezoni NBA lige. Spencer Dinwiddie je ubacio 24 koša. Po 20 poena su postigli Lonnie Walker IV i Royce O'Neale koji je pogodio šest trica iz deset pokušaja.

DeMar DeRozan iz Bullsa predvodio je sve strijelce s 27 koševa, ali njegova momčad je izgubila četvrtu utakmicu zaredom i sedmi put u posljednjih osam nastupa. Coby White je dodao 23 poena, dok su Patrick Williams i Zach LaVine ubacili po 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliersi su sa 105-102 pred svojim navijačima svladali Toronto Raptorse. Darius Garland ubacio je 24 poena, a Max Strus je svih svojih 20 koševa postigao u trećoj četvrtini. Centar Evan Mobley je spojio 12 poena i 14 skokova. Pascal Siakam i Jakob Poeltl su postigli po 18 poena za Raptorse, a Poeltl je imao i 13 skokova.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo