JEDAN OD NAJBOLJIH EUROPLJANA NAPUŠTA NBA ZA SPEKTAKULARAN UGOVOR: / Njegov je odabir novog kluba podigao veliku prašinu

Image
Foto: Profimedia

Premda se radi o ugovoru kakav europska košarka ni blizu nikada nije vidjela, za takvo što treba biti vrlo, vrlo hrabar

30.6.2019.
9:29
Profimedia
VOYO logo

Nikola Mirotić vraća se u Europu. Jedan od (naj)boljih europskih košarkaša u NBA ligi napušta najjaču ligu na svijetu unatoč mogućnosti da ovo ljeto "ubere" milijune.

Crnogorac sa španjolskom putovnicom izašao je na tržište kako bi potpisao bogati ugovor, ali on je odlučio prihvatiti, zapravo, još bogatiju ponudu iz Španjolske. Iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda se radi o ugovoru kakav europska košarka ni blizu nikada nije vidjela, za takvo što treba biti vrlo, vrlo hrabar jer Mirotić je realovac, a ništa manje tenzije između Madriđana i Katalonaca nisu ni u košarci. No novac je uvijek sredstvo pomoću koje se takve prepreke lakše preskaču.

Zvijezda u Kataloniji

28-godišnjak će navodno potpisati na šest sezona tijekom kojih će zaraditi, udahnite, gotovo 80 milijuna dolara. OSAMDESET. U Europi. Novi ugovor u NBA ligi ne bi mu donio više od 50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lanjske sezone Mirotić je igrao u dva kluba, Milwaukeeju i New Orleansu, a prosječno je zabijao 15,2 poena. Većina ga, ipak, najviše pamti iz Chicago Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad će biti zvijezda u Kataloniji. U kojoj su, nema dvojbe, odlučili pokoriti košarkašku Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo