JAMES UZVRATIO BOGDANOVIĆU: / Cleveland izvukao četvrtu utakmicu i izjednačio seriju, Giannis donio Bucksima slavlje

Image
Foto: AFP

U tri dvoboja prvog kruga doigravanja sada je 2-2

23.4.2018.
8:43
AFP
VOYO logo

Cleveland Cavaliersi svladali su na gostovanju Indiana Pacerse 104:100 u četvrtoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja i tako izjednačili seriju na 2-2. Cavsi su vodili tijekom većeg dijela susreta, imali su dvoznamenkastu prednost u drugoj četvrtini, ali domaćini se postepeno vraćaju i početnom posljednje dionice i preuzimaju vodstvo. Ipak, na krilima LeBrona Jamesa i Kylea Korvera, Cleveland preuzima vodstvo kod 94:93 te ga ne ispušta do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James se zaustavio na 32 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a igrao je čak 46 minuta. Impresivno izgleda statistika izgubljenih lopti - imao je samo jednu. Korver je ubacio 18 poena, a JR Smith i Jordan Clarkson imali su 12.

Bogdanović nije ponovio briljatno izdanje iz treće utakmice

Najbolji je kod Pacersa bio Domantas Sabonis koji je s klupe zabio 19 poena uz šest skokova. Myles Turner i Victor Oladipo ubacili su po 17. Bojan Bogdanović ubacio je 10 poena uz šest skokova i dvije asistencije. Hrvatski reprezentativac imao je slab šut iz igre (4/13), a tricu je šutirao 25 posto (2/8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljirao je Grk

Seriju su na 2-2 izjednačili i Milwaukee Bucksi te Washington Wizardsi. Milwaukee je na domaćem terenu slavio protiv Bostona 104:102 ponajprije zahvaljujući grčkom reprezentativcu Giannis Antetokounmpu koji je "iz odbojke" postigao odlučujući koš nakon promašaja Malcolma Brogdona pet sekundi prije kraja. U sljedećem napadu Marcus Morris promašio je šut iz okreta za produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo je utakmicu završio s 27 poena, sedam skokova i pet asistencija za 40 minuta igre. Slijedio ga je, kao dosad u seriji, Khris Middleton s 23 poena. Jabari Parker ubacio je 16, a kod gostiju ponovno je briljirao Jaylen Brown s 34 poena i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington je svladao prvoplasiranu momčad iz regularne sezone na Istoku 106:98, a Bradley Beal ubacio je 31 koševa, a John Wall 27 uz 14 asistencija. DeMar DeRozan je za poražene imao 35 poena uz po šest skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat u seriji na 3-1 smanjili li su San Antonio Spursi slavljem 103:90 protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. LaMarcus Aldridge ubacio je 22 poena uz 10 skokova, a neuništivi Argentinac Manu Ginobili s 40 godina na leđima ubacio je 16. Kod Warriorsa, koji i dalje nastupaju bez ozlijeđenom Stepha Curryja, najbolji je bio Kevin Durant s 34 poena i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo