ŽELI OSTATI / Amerikanac Jaleen Smith: 'Volio bih igrati za Hrvatsku sve dok nekome ne počnem smetati'

Image
Foto: profimedia.hr

Izbornik Damir Mulaomerović je najavio svoj odlazak, a Stojko Vranković koji je doveo Smitha u reprezentaciju podnio je ostavku

16.9.2022.
10:13
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija je svoj put na ovogodišnjem EuroBasketu završila u osmini finala gdje je Finska na krilima nevjerojatnog Laurija Markkanena koji je ostvario 43 poena, 9 skokova, 3 asistencije izbacila naše košarkaše iz natjecanja.

Image
PONOVNO PORAZ /

Kraj za Bogdanovića i društvo: Hrvatska porazom od Finske ispala s Eurobasketa

Image
PONOVNO PORAZ /

Kraj za Bogdanovića i društvo: Hrvatska porazom od Finske ispala s Eurobasketa

Turnir ćemo pamtiti po zadnjim potezima Bojana Bogdanovića i Krunoslava Simona koji su odlučili staviti točku na svoju reprezentativnu priču i povući se. Imali smo prilike vidjeti američkog playa Jaleena Smitha koji je dobio hratsko državljanstvo i predstavljao našu zemlju na EuroBasketu koji smatra kako je nedostajalo kemije i vremena za adaptaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ima momčad koja na papiru može boriti za medalje, ali ako ne postoji kemija među igračima, kao što je to slučaj sa svakom novoformiranom momčadi, onda mora postojati određeno vrijeme za adaptaciju. Mi iza nas nemamo godine zajedničkog igranja, odnosno ne svi, pa je to zapravo bio naš problem. Nismo imali to zajedničko iskustvo koje dijelimo. Vjerujem da bismo mogli napraviti odličnu kemiju kada bismo proveli više vremena zajedno, Mario, Dario, Babo, Zubac, ja… Sve bi to došlo na svoje s godinama", rekao je Smith za Mozart Sport.

Želi se boriti za Hrvatsku

Nakon ispadanja Hrvatske reprezentacije događaju se odlasci. Izbornik Damir Mulaomerović je najavio svoj odlazak, a Stojko Vranković koji je doveo Smitha u reprezentaciju podnio je ostavku. Amerikanac želi i dalje igrati za Hrvatsku ako to nekome ne počne smetati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je bio jako bitan za moj dolazak. Osobno bih volio nastaviti igrati za reprezentaciju bez ikakve dvojbe. Vidjet ću što će se događati u sljedećem razdoblju - Vranković je bio dobar sa mnom, a možda sljedeći predsjednik Saveza ne bude želio naturaliziranog igrača u momčadi. Što god bilo - bit će. Svakako bih volio nastaviti igrati dalje za Hrvatsku", dodao je.

Osvrnuo se na strance u reprezentacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Male zemlje poput Hrvatske imaju potrebu za tim. Konkretno. Hrvatska je dobro popunjena na pozicijama od ‘dva‘ do ‘pet‘, ali im nedostaje playmaker. Neke reprezentacije poput Španjolske mogu birati s kojim će playmakerom igrati, a opet je i ta Španjolska sada zvala Lorenza Browna jer su u deficitu. On mi je donio veliku kvalitetu i dobrim dijelom su u polufinalu zbog njega. To može pomoći momčadi, a reprezentacije poput Hrvatske i Crne Gore moraju tražiti igrače sa strane koji mogu donijeti tu ekstra kvalitetu. Znam da se u Hrvatskoj trude napraviti domaćeg playmakera, ali im godinama to ne ide i zato sam ja tu. Želim pomoći koliko god mogu da se dobije lokalni playmaker", zaključio je Amerikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo