IZNENAĐENJE U MIAMIJU: / Prvaci lakoćom do konferencijskog polufinala, Clippersi ne mogu bez zvijezda

Image
Foto: AFP

Košarkaši Golden State Warriorsa izborili su plasman u polufinale doigravanja Zapadne konferencije NBA lige nakon što su stigli do četvrte pobjede u petoj utakmici protiv Houston Rocketsa.

28.4.2016.
8:17
AFP
VOYO logo

Kada na parketu nema Stephena Curryja (ozljeda gležnja, potom i koljena) onda statističke kolone najbolje puni Klay Thompson, a iznimka nije bila niti ova utakmica. Tek nešto više od 29 minuta igre bilo je potrebno 26-godišnjem igraču rodom iz Los Angelesa da utrpa 27 poena suparnicima i to uz šut 7-11 za tri poena i 10-14 ukupno. Uz samo jedan promašaj iz igre Shaun Livingston dodao je 16, a Draymond Green utakmicu završio sa 15 ubačenih koševa, devet uhvaćenih lopti i osam asistencija. James Harden je ubacio 35 za Rocketse. Uz već poznat jedan polufinalni par na Zapadu (San Antonio Spurs-Oklahoma City Thunder) tek treba vidjeti koja će momčad činiti drugi s aktualnim prvacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaju im Paul i Blake

Na dobrom putu za to nalaze se košarkaši Portland Trail Blazersa koji sjajno koriste činjenicu da Clippersi ne mogu računati na dvojicu svojih ponajboljih igrača, a kad na parketu nema Chrisa Paula i Blakea Griffina, onda i slabije momčadi od Portlanda imaju šansu protiv sastava iz Los Angelesa. Do 108:98 pobjede je gostujuća momčad u Staples Centeru stigla u posljednjoj četvrtini u kojoj je Damian Lillard ubacio 16 od svojih 22 poena. Najbolji strijelac ogleda kojim su Blazersi stigli do prednosti 3:2 u seriji bio je CJ McCollum s 27 ubačenih koševa. J.J. Redick je sa 19 koševa bio najraspoloženiji u redovima poraženog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hornetsi nakon 14 godina

Na korak do konferencijskog polufinala je i sastav Charlotte Hornetsa što mogu zahvaliti 'breaku' u petoj utakmici protiv Heata igranoj u Miamiju. Konačnih 90:88 za goste koji su sada povezali tri uzastopna slavlja, ali i slavili na strani u utakmicama doigravanja po prvi puta nakon 14 godina, stiglo je kroz kolektivnu igru momčadi iz koje je iskočio Marvin Williams s učinkom od 17 poena i osam uhvaćenih lopti. Prvi strijelac utakmice bio je Miamijev Dwyane Wade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, rezultati prvog kruga:

Istok

Miami Heat - Charlotte Hornets 88-90

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hornetsi vode u seriji 3:2)

Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - Portland Trail Blazers 98-108

(Trail Blazersi vode u seriji 3:2) Golden State Warriors - Houston Rockets 114-81

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Warriorsi izborili konferencijski polufinale s 4:1)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo