Izbornik muške košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je prošlog tjedna širi popis igrača koji konkuriraju za momčad koja će od 29. lipnja do 4. srpnja u splitskoj Spaladium Areni pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U utorak pak je odlučio stati pred novinare i te je najavio okupljanje i početak priprema hrvatske reprezentacije. Tim povodom objavio je imena igrača koje bi htio vidjeti u Splitu: Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.

Ono što je upitno je hoće li na okupljanje moći računati na Bojana Bogdanovića i Ivicu Zupca. Naime, njihovi klubovi susrest će se u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige što znači da će ili LA Clippersi ili Utah Jazz nastupiti u finalu Zapada koje se igra isto kad i olimpijske kvalifikacije. Također, i dolazak Darija Šarića ovisi o nastupima Sunsa u doigravanju.

"Nije tajna da je Bogdanović naš najbolji igrač i bez obzira na to što su Zubac i Šarić bitni igrači, tu s nekako možemo pokriti. Bitno nam je kad bi Bogdanović došao", kazao je izbornik.