IZBORNIK O 'SLUČAJU HEZONJA': / U samo nekoliko riječi objasnio kakvo je stanje s njegovim mogućim povratkom u reprezentaciju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako su već izborili nastup na Eurobasketu i te će kvalifikacijske utakmice praktički biti revijalne, izbornik nam je rekao da trenutno on i njegovi košarkaši razmišljaju samo o njima

4.2.2021.
21:23
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatskim medijima proširila se priča da je nekadašnji NBA košarkaš Mario Hezonja preko posrednika kontaktirao Hrvatski košarkaški savez kako bi izrazio svoju želju za povratkom u reprezentaciju.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić prokomentirao je te tvrdnje te ukratko poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene nitko nije zvao, tako da tu priču ne trebam previše komentirati. Sve što mislim o situaciji s Hezonjom ja sam davno rekao", objasnio je izbornik misleći pritom na ove izjave:

“Ja sam pokušao u Las Vegasu stupiti s njim u kontakt i nakon toga još jednom, prije nekih godinu i više dana, i od toga nije bilo ništa. No, odlučio sam da Marija Hezonju neću zvati u reprezentaciju Hrvatske. Tako da Mario neće igrati za Hrvatsku i nije dio reprezentativnog sustava. Ma i da ima utakmica, on zbog svog odnosa prema reprezentaciji sigurno neće dobiti poziv”, rekao je izbornik Mršić za naš portal krajem listopada prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELJKO MRŠIĆ ZA NET.HR: /

'Hezonja zbog svog odnosa prema reprezentaciji neće igrati za Hrvatsku, odlučio sam da ga neću zvati'

Image
VELJKO MRŠIĆ ZA NET.HR: /

'Hezonja zbog svog odnosa prema reprezentaciji neće igrati za Hrvatsku, odlučio sam da ga neću zvati'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

10.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 05. kolo, Gruzija - Hrvatska. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Mario Hezonja. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Slučaj 'Hezonja'

Hezonja već godinama ignorira pozive u reprezentaciju, a na društvenim mrežama je jednom i napisao da je umoran i da mu se ne da igrati za Hrvatsku. U međuvremenu mu je NBA momčad Memphis Grizzlies dala otkaz pa je jedan od najtalentiranijih hrvatskih košarkaša trenutno bez kluba. Teško je da će naći novi angažman u NBA ligi pa je izglednija opcija povratak u Europu.

Teško je i da će se Hezonja naći na popisu hrvatske reprezentacije, pogotovo nakon što su naši košarkaši vrhunski odradili dosadašnje utakmice kvalifikacija za Eurobasket. Čekaju ih još dvije u veljači, 20.2. igraju protiv Nizozemske, a dva dana kasnije protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su već izborili nastup na Eurobasketu i te će kvalifikacijske utakmice praktički biti revijalne, izbornik nam je rekao da trenutno on i njegovi košarkaši razmišljaju samo o njima. Isto tako, rekao nam je i da je u kontaktu sa svim hrvatskim NBA igračima od kojih se očekuje da bi trebali nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Splitu. Sa svima osim, očito, s Hezonjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo