Iz Cibone 'nestala' slika Dražena Petrovića!

'Kada sam čula da je Marko istjeran iz druge Cibonine momčadi zbog Acinog verbalnog sukoba s direktorom Antunovićem, bilo mi je jako teško.

24.5.2012.
9:39
VOYO logo

Sukob Ace Petrovića i direktora Zdenka Antunovića poprima sve veće razmjere. Nakon što su se prije koji dan verbalno, a navodno i zamalo fizički sukobili na finalnoj utakmici juniorskog prvenstva Hrvatske, sa stubišta Košarkaškog centra Dražena Petrovića 'nestale' su slike proslavljenog i neprežaljenog hrvatskog košarkakog velikana i njegovog brata.

Odmah se pronio glas kako je to učinila uprava Vukova s kojom Aco ratuje zbog Ciboninog duga od pola milijuna kuna, no taj je čin djelo Draženove i Acine majke Biserke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi jasno zašto moj unuk mora ispaštati zbog pravomoćne odluke pravosudnih tijela ove države? Zašto je Marko istjeran iz dvorane koja nosi ime njegovog strica? Kako se klub ponio prema mom sinu Aleksandru i unuku Marku, to je prevršilo svaku mjeru. Kada sam čula da je Marko istjeran iz druge Cibonine momčadi zbog očeva verbalnog sukoba s direktorom Antunovićem, bilo mi je jako teško. Jednako sam se šokirala i kada sam vidjela da je Aleksandrova fotografija probušena na mjestu desnog oka. Zbog svega toga sam odlučila sama ukloniti fotografije", ispričala je za Večernjak Biserka Petrović.

Aleksandar Petrović je, pak, demantirao direktora Antunovića koji hvali i uzdiže sportskog direktora Nikšu Prkačina za čin opraštanja klubu 210.000 kuna duga. Aco je iznio podatak koji se provjeravao kod prof. dr. Vlatka Previšića, tadašnjeg predsjednika kluba. "Prkačin je te godine imao ugovor sklopljen na više od tri milijuna kuna na koji mu je bivši direktor Miličević izdao bankovne zadužnice s kojima se mogao naplatiti u svakom trenutku blokadom klupskog računa. Početkom sezone on je to i iskoristio. Doduše, pristao je odmrznuti račun na desetak dana jer smo morali platiti neke elementarne račune, a onda je ponovo sjeo na račun i naplatio se", govori profesor Previšić koji optužuje Prkačina za licemjerje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem u tome da ljudi traže svoj novac, no cilj je bio blokirati klub, rušiti upravu i doći na njihova mjesta, a zatim od vjerovnika tražiti da se nagode s klubom na pola dugovanja", osuđuje Previšić Prkačina koji se brani: "Žao mi je što je Aco u to uvukao i Previšića koji očito nije znao što mu se događa u klubu dok je bio predsjednik. Doista je netočno da sam klubu oprostio 210.000 kuna. U šest godina igranja za Cibonu oprostio sam klubu 200.000 eura. Nikad s Cibonom nisam bio na sudu niti sam uzeo kamatu. Točno je da sam imao zadužnice za posljednji ugovor koji sam naplaćivao dogovorno s direktorom Knegom, kako je novac dolazio. Novac koji sam naplaćivao nema veze s razdobljem nagodbe, to se događalo dok sam još igrao za KK Zagreb. Dakle, Cibonina financijska dugovanja prema meni završena su prije nego što sam došao u klub kao sportski direktor. Otkako sam preuzeo tu funkciju, radim besplatno", tvrdi Prkačin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo