ISPUNJENO OBEĆANJE: / U Draženov muzej stigao novi vrijedan izložak

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Ono što je najavljeno još u lipnju, ovog je petka napokon i ostvareno. Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović dobio je još jedan vrijedni eksponat.

4.9.2015.
14:41
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Najkorisniji igrač (MVP) prošle sezone u NBA ligi Stephen Curry obećao je majci hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića da će joj poslati svoj dres iz ovogodišnjeg velikog finala u kojem je njegov Golden State nadigrao Cleveland. Što je obećao, to je i učinio, pa je Curryjev dres u petak osvanuo u Draženovom muzeju u Zagrebu.

Steph prije 23 godine gledao Dražena

Inicijator ideje bio je Petrovićev nekadašnji menadžer Warren LaGarie, a 27-godišnji Curry, kojeg zbog čudesnog šuta često uspoređuju s Draženom, rado je prihvatio prijedlog. Postoji i još jedna poveznica između ove dvojice velikih košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom All-Star utakmice 1992. godine Petrović je sudjelovao u natjecanju u gađanju trica, a tada četverogodišnji Steph je sve pratio u krilu svoga oca Della koji je također lovio trofej najboljeg tricaša. Draženova majka Biserka tada ga je čuvala da ne utrči u teren, a 23 godine kasnije je primila njegov dres i izložila ga u muzeju posvećenom svome prerano preminulom sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo