HRVATSKI PRVAK SELI IZ ZAGREBA? / 'Ako u Gradu na bude sluha Real i Barca neće igrati u metropoli'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Razgovori su već započeli i tek treba vidjeti što će se na kraju dogoditi.

23.5.2018.
16:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski košarkaški klub posljednjih nekoliko godina, Cedevita, mogao bi uskoro svoje domaće europske utakmice igrati u Varaždinu. Vijest je to koju je u utorak objavio eVaraždin, a komentirao ju je tamošnji gradonačelnik Ivan Čehok.

Image
CEDEVITA SELI IZ ZAGREBA U VARAŽDIN? /

Uspjesima hrvatskog prvaka sad bi se mogla radovati varaždinska publika

Image
CEDEVITA SELI IZ ZAGREBA U VARAŽDIN? /

Uspjesima hrvatskog prvaka sad bi se mogla radovati varaždinska publika

"Gospodin Tedeschi javio mi se s idejom poslovne suradnje i najavili su da će ispitati mogućnosti i spremnost grada za igranje Cedevitinih europskih utakmica u Areni. Mi smo spremni dati na raspolaganje ono što je u nadležnosti Grada i željeli bismo da se s vremenom stvori jaka košarkaška ekipa u Varaždinu i da na taj način i Varaždin ima koristi od svega toga”, kazao je Čehok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcija iz kluba

Za službenu klupsku stranicu takvu je mogućnost prokomentirao direktor Cedevite Davor Užbinec.

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

"Istina je da tražimo mogućnosti koje bi naš klub podignule na još višu razinu. Mi želimo igrati u KC Dražen Petrović koji je prekrasna funkcionalna košarkaška dvorana i držimo da u njemu ima mjesta i za Cibonu i za nas. Ponajprije jer smo izgradili sjajan trening centar Dom košarke Cedevita na Velesajmu kojeg ne koristimo isključivo mi već i drugima otvaramo mogućnosti korištenja, pa ne trebamo treninge nego samo termine za igranje velikih utakmica. Prošlo ljeto nije prošlo, vjerujemo da ćemo sada uspjeti. No, što ako Grad ne prepozna potrebe svojeg najboljeg kluba", upitao se i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat ćemo tražiti druga rješenja, pa i onaj o odigravanju utakmica negdje gdje objekt zadovoljava naše potrebe. Razgovarali smo s čelnim ljudima Varaždina koji ima vrhunsku dvoranu, Arenu. Oni podržavaju ideju da najbolji hrvatski košarkaški klub igra vrhunske europske utakmice u njihovom gradu, da im dolaze Darušafake, Unics Kazani, Valencije, Lokomotive Kubani, ili uskoro u Euroligi Barcelone i Reala. Da te utakmice igramo u vrhunskim uvjetima koje pruža Arena Varaždin, a zagrebački Dom sportova ne. Vidjet ćemo vrlo brzo što će biti odluka", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo