HRVATSKI PRVAK DOVEO JOŠ JEDNO VELIKO POJAČANJE: / U Cedevitu stigao reprezentativac Španjolske i bivši igrač Real Madrida

Image
Foto: AFP

Hrvatski prvak doveo je još jedno pojačanje, ovog puta bivšeg košarkaša Real Madrida

1.8.2018.
21:18
AFP
VOYO logo

Španjolski košarkaški reprezentativac, 29-godišnji 208 cm visoki krilni centar Pablo Aguilar posljednje je pojačanje hrvatskog prvaka Cedevite za nadolazeću sezonu, objavili su u srijedu iz najboljeg hrvatskog košarkaškog kolektiva.

Aguilar je u seniorskoj karijeri igrao za španjolske prvoligaše Real Madrid, Granadu, Zaragozu, Valenciju i Gran Canariju u kojoj je proveo posljednje dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao za Gran Canariju

Prije dvije godine ovaj je španjolski prvoligaš igrao protiv Cedevite u Eurokupu. Aguilar je u uvjerljivoj domaćoj pobjedi (101-76) u Las Palmasu ubacio 13 koševa za 13 minuta, a u zagrebačkom porazu (97-90) imao je četiri poena, četiri skoka i dvije asistencije u 15 minuta igre.

Solidan učinak

Prošle sezone je Aguilar u španjolskoj Endesa ligi igrao 18,4 minuta u prosjeku te ubacivao 6,6 poena uz 4,2 skoka i jednu asistenciju. U Eurokupu je igrao gotovo 20 minuta po utakmici, a prosječni učinak mu je bio 7,5 poena, 4,7 skokova i 0,9 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bronca s Eurobasketa

Igrajući za španjolsku reprezentaciju Pablo Aguilar je osvojio brončano odličje 2013. godine na EuroBasketu u Sloveniji, gdje je Španjolska u borbi za broncu svladala reprezentaciju Hrvatske. Dvije godine poslije, na EP-u čija je završnica igrana u francuskom Lilleu, Španjolci su predvođeni sjajnim Pau Gasolom osvojili naslov europskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusan reprezentativac

Pablo Aguilar je odigrao i tri od šest utakmica u prvom krugu kvalifikacija za SP 2019. godine, u kojima je Španjolska ostvarila svih šest pobjeda igrajući u skupini sa Slovenijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom. Za 21,7 minuta u prosjeku je ubacivao 9,7 koševa uz 3,3 skoka i 0,7 asistencija. Sa Gran Canarijom je Aguilar u prošloj sezoni završio na četvrtom mjestu u Endesa ligi, što je momčadi iz Las Palmasa donijelo plasman u Euroligu. U Cedeviti se nadaju da bi španjolski krilni centar mogao takav rezultat ponoviti i u dresu hrvatskog prvaka u nadolazećoj sezoni.

Stranci u sastavu

Španjolski trener Sito Alonso imat će pomoćnike u Teu Čizmiću i Ivanu Perinčiću, a sastav koji će voditi u Eurokupu i ABA ligi činit će razigravači Justin Cobbs, Josh Magette i Toni Katić, bekovi šuteri Vitor Benite i Filip Krušlin, niska krila James Bell i Ivan Ramljak, krilni centri Elgin Cook i Pablo Aguilar te centri Andrija Stipanović, Augusto Lima i Karlo Žganec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav za HT Premijer ligu

U momčadi koja će pod vodstvom Slavena Rimca igrati u hrvatskoj HT Premijer ligi nalaze se razigravači Toni Perković i Antonio Jordano, bekovi šuteri Domagoj Bošnjak i Mateo Vidović, niska krila Darko Bajo i Andrija Ćorić, krilni centar Toni Vitali te centri Lovro Buljević i Tyler Wideman.

Moguće rotacije

Po potrebi, Toni Katić bi mogao pojačati momčad u utakmicama Premijer lige, dok bi Domagoj Bošnjak mogao dobiti priliku zaigrati i za Cedevitu u ABA ligi i Eurokupu. Na popisu obje momčadi nalazi se ukupno 21 igrač, a u odnosu na prošlosezonsku momčad u Cedevitu su ostala petorica igrača: Katić, Ramljak, Krušlin, Stipanović i Žganec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo