HRVATSKI KOŠARKAŠI SPREMNI ZA SLAVLJE: / Protiv reprezentacije koja nas vodi 9-2 u službenim utakmicama idemo po - pobjedu

Image
Foto: PIXSELL

'Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete'

13.9.2018.
14:41
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Dražen Anzulović izjavio je u četvrtak kako kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo protiv Litve, koja se u petak igra u Osijeku, mora biti izazov, a ne opterećenje te da moramo biti opterećeni samo kvalitetom izvedbe i zadacima koju su postavljeni.

Na konferenciji za novinare Anzulović je kazao kako očekuje poticajnu i domaćinsku atmosferu, ali da podrška koju će reprezentacija imati neće dobiti utakmicu, bez kvalitete, organiziranosti, i koncentriranosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve do zadnje minute

"Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu", poručio je Anzulović dodajući da će "kvaliteta izvedbe, obrambena i napadačka, biti odlučujuća na parketu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini, već se mora graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na toj razini, naša kvaliteta doći do izražaja", istaknuo je izbornik Anzulović.

Stipčević i Zubac bez straha

Reprezentativac Rok Stipčević upozorio je da igramo protiv vrlo respektabilne ekipe, koja u službenim utakmicama s Hrvatskom ima omjer 9-2 u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekuje nas teška i uzbudljiva utakmica. Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete", rekao je Stipčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Litva u Osijek dolazi bez dvojice NBA igrača, centar Ivica Zubac ističe kako je to i dalje "jako kvalitetna ekipa, koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama".

"Spremamo se već skoro dva tjedna, prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada i ulazimo 100 posto spremni, motivirani i puni samoupouzdanja. Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu", kazao je Zubac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo