OGROMNA POBJEDA / Hrvatski košarkaši se vratili nakon -15 pa poslije drame nad dramama i dva produžetka srušili Švedsku

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatskoj je ovo bila prva pobjeda u skupini

28.2.2022.
21:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

 Hrvatski košarkaši pobijedili su u dvoboju 4. kola C skupine kvalifikacija za SP 2023 u Norrkopingu Švedsku nakon dva produžetka 105-98 (14-21, 12-20, 24-18, 29-20 - 26-19), a s prvom pobjedom zadržala je šanse za plasman u daljni krug.

Image
SLUŽBENO /

Euroliga suspendirala ruske klubove: CSKA, Uniks, Zenit i Lokomotiva ne mogu igrati u Europi

Image
SLUŽBENO /

Euroliga suspendirala ruske klubove: CSKA, Uniks, Zenit i Lokomotiva ne mogu igrati u Europi

Hrvatski košarkaši su u maratonu u Norrkopingu došli do prve pobjede u skupini, izvojevane nakon čak dva produžetka i dodatnih deset minuta.  Izabranici Damira Mulaomerovića su se dvaput spašavali, Filip Krušlin je pet sekundi prije kraja izborio produžetak, a Goran Filipović tricom drugi produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret u završnici

Hrvatska je gubila skoro cijelu utakmicu, na poluvremenu je bilo 15 razlike (25-41) za Šveđane, da bi u zadnjoj četvrtini uslijedio preokret. Hrvatska je tri minute prije kraja povela s 73-70 i ušlo se u dramatičnu završnicu. Šveđanin Hakanson je 27 sekundi prije kraja pogodio tri slobodna bacanja za 79-77, a pet sekundi prije zadnje sirene Filip Krušlin izjednačava i odvodi utakmicu u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u prvih pet dodatnih minuta su vodili Šveđani, a 16 sekundi prije kraja Goran Filipović pogađa tricu za 88-88, da bi Ramljak blokirao Hakansona, pa se ušlo u drugi produžetak.

Tricama Ramljaka i Krušlina Hrvatska dolazi do prednosti 96-90, a novom tricom Tomislava Zubčića dvije minute prije kraja za 101-95 i uz puno muke to su uspjeli zadržati dokraja.
Igrač Splita Goran Filipović je bio prvo ime kod Hrvatske s 29 koševa, Filip Krušlin je zabio 21, a Karlo Matković 16, dok je Šveđane predvodio Ludvig Hakanson s 31 ubačajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još dvije utakmice

U ovoj skupini je ranije Finska u gostima svladala Sloveniju s 83-79.

Finska ima tri pobjede, Slovenija i Švedska po dvije, a Hrvatska je jednu dok prve tri selekcije nastavljaju natjecanje. Dokraja kvalifikacija Hrvatska dočekuje Finsku, a gostuje u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo