KOŠARKAŠI INSPIRACIJU PRONAŠLI U VATRENIMA: / 'Gledajući ih, zamislim se i kažem si da se jednostavno moramo plasirati na SP'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Gledajući naše u Rusiji, zamislim se i kažem si da se jednostavno moramo plasirati na Svjetsko prvenstvo'

25.6.2018.
17:36
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaši potaknuti su briljantnim nastupima Vatrenih na SP-u. Toliko da je promijenjen termin treninga kako bi pratili hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Rusiji.

"Čak smo promijenili termine svojih treninga kako bismo gledali utakmice naše nogometne reprezentacije na televiziji. Gledamo naše kolege i znamo kako se osjećaju. Zamislite koliko je to ogroman uspjeh s obzirom na koliko Hrvatska ima ljudi? Gledajući naše u Rusiji, zamislim se i kažem si da se jednostavno moramo plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kini sljedeće godine", rekao je za web stranicu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) play Hrvatske Rok Stipčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODRŽAN NBA DRAFT: Dončić izabran kao treći pick, Atlanta odmah napravila zamjenu

Hrvatska se u sklopu europskih kvalifikacija nalazi na posljednjoj poziciji u grupnoj fazi s Italijom te Rumunjskom i Nizozemskom, te je u opasnosti da se ne plasira na SP u Kini. Nakon tri uzastopna poraza i pobjede u posljednja četiri nastupa, zbog kojih je Ivica Skelin smijenjen s izborničkog mjesta, Hrvatska se u ključnim kvalifikacijskim ogledima vrijednima daljnjeg natjecateljskog kruga susreće s Italijom u Trstu (28. lipnja) i Rumunjskom u Cluju (1. srpnja).

"Kada smo vidjeli i osjetili kako se nacija raduje zbog nastupa naših nogometaša, željni smo joj pružiti dodatnu radost. I sami želimo pokazati svoju vrijednost i koliko smo zapravo dobri na najvećoj sceni", zaključio je Rok Stipčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativne pripreme započele su 11. lipnja u Sv. Martinu na Muri, a nekoliko dana kasnije cijela delegacija otputovala je u Opatiju gdje je reprezentacija odigrala dvije pripremne utakmice s Bosnom i Hercegovinom.

U Trst naši košarkaši odlaze 27. lipnja na kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije koja je zakazana za dan kasnije. Tri dana kasnije u Cluju se susreće s Rumunjskom čime završava prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo