ASTRONOMSKE CIFRE /

Hrvatski košarkaš ostaje u redovima europskog velikana: Igrat će za nevjerojatan iznos

Image
Foto: Profimedia

Ukupno, ovaj ugovor doseže cifru od 12,5 milijuna eura u razdoblju od pet godina, što ga čini jednim od najunosnijih ugovora u europskoj košarci

20.6.2024.
11:17
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja bio je golema želja Partizana tokom cijelog prijelaznog roka, ali izgleda da ipak neće doći u Beograd. Umjesto toga, Hezonja je dogovorio suradnju s Real Madridom, a iznosi povezani s ovim dogovorom su impresivni.

Image
EMOTIVNI LUKA /

Dončić ispisao povijest, izgubio NBA finale pa se slomio

Image
EMOTIVNI LUKA /

Dončić ispisao povijest, izgubio NBA finale pa se slomio

Prema informacijama iz različitih izvora, Hezonja je potpisao petogodišnji ugovor s madridskim klubom vrijedan 2,5 milijuna eura po sezoni. Ukupno, ovaj ugovor doseže cifru od 12,5 milijuna eura u razdoblju od pet godina, što ga čini jednim od najunosnijih ugovora u europskoj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao što svi znate, nakon posljednje utakmice u sezoni postao sam slobodan igrač i slobodan sam odlučiti gdje želim igrati sljedećih godina. Nisam sklopio nikakav ugovor ni s kim drugim do sada, i kao što sam rekao, uvijek ćete to prvi čuti od mene! Real Madrid je vjerovao u mene kada mnogi nisu, brinuo se za mene i moju obitelj od prvog dana kada sam stigao i učinio da se osjećamo kao kod kuće. Moja jedina namjera bila je ostati pa sam sretan što vam mogu priopćiti da ću nastaviti svoje putovanje kod kuće, kod svog Real Madrida, još dugo”, objavio je Hrvat na društvenim mrežama.

Hezonja je imao odličnu sezonu u Realu s kojim je osvojio naslov španjolskog prvaka te pobjednika Kupa, dok je stigao i do finala Eurolige u kojem je izgubio od Panathinaikosa. Bio je MVP Eurolige za mjesec prosinac. Prošle je sezone  postigao 13.5 koševa uz 4.6 skokova u Euroligi, odnosno 10.6 koševa i 4.4 skoka u španjolskom prvenstvu, a trebao bi biti ključni igrač hrvatske reprezentacije  s kojom se upravo nalazi na pripremama za olimpijski kvalifikacijski turnir u Pireju od 2. do 7. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je također ponudio Hezonji slične uvjete, ali na kraći vremenski period, što očto nije odgovaralo Super Mariju. Odluka da prihvati ponudu Real Madrida predstavlja značajan korak u karijeri tog talentiranog košarkaša i osigurava mu stabilnu i dugoročnu budućnost u jednom od najprestižnijih klubova na kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo