HRVATSKI KOŠAKAŠKI REPREZENTATIVAC PROMIJENIO KLUB: / Miro Bilan karijeru nastavlja u Italiji

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bilan potpisuje za prvi talijanski klub u karijeri

13.7.2019.
16:45
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac, 30-godišnji 213 cm visoki centar Miro Bilan karijeru će nastaviti u talijanskom Dinamu iz Sassarija, objavio je u subotu talijanski klub na svom internetskom portalu.

Šibenčaninu će to biti prvi talijanski klub za koji će zaigrati, a u njega dolazi s naslovom prvaka Francuske koji je osvojio prošle sezone igrajući za ASVEL iz Villeurbannea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan što sam postao članom ovog kluba. Radujem se početku nove sezone i što ću imati priliku raditi sa svojim velikim prijateljem i velikim trenerom Giannmarcom Pozzeccom", poručio je Bilan u video poruci upućenoj navijačima Dinama, prošlogodišnjeg talijanskog doprvaka i pobjednika FIBA Europa kupa, čime je momčad sa Sardinije izborila nastup u FIBA Ligi prvaka sljedeće sezone.

Četri naslova prvaka Hrvatske

Bilan je prije dolaska u ASVEL jednu sezonu igrao za Strasbourg, a prije toga šest godina proveo u Cedeviti, s kojom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske i pet puta bio pobjednik Kupa Krešimira Ćosića. Specijalistom za Kup pokazao se i u Francuskoj, gdje je osvojio naslove i sa Strasbourgom i s ASVEL-om. Od osobnih priznanja svakako je najveće ono za najkorisnijeg igrača ABA lige 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je član hrvatske reprezentacije na EuroBasketu 2015., sudjelovao je u uspješnim kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. te bio među 12 izabranika Aleksandra Petrovića na OI u Rio de Janeiru. Odlučio je propustiti EuroBasket 2017. godine.

Bilanov dolazak u Dinamo dobra je vijest i za hrvatskog izbornika Veljka Mršića, kojem će iskusni Šibenčanin biti dostupan u kvalifikacijama za EuroBasket 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo