POSLJEDNJA PREPREKA / Hrvatska protiv Turske u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske: 'Trebat će se dobro pripremiti'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatski košarkaši saznali su tko im stoji na putu do ispunjenja prvog cilja koji su stavili pred sebe

18.8.2023.
22:27
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaške reprezentacije Turske i Hrvatske borit će se u nedjelju (19 sati) za plasman na kvalifikacijski turnir za Olimijske igre 2024., nakon što su ostvarile uvjerljive pobjede u subotnjim polufinalnim dvobojima pretkvalifikacijskog turnira u Istanbulu.

Image
JOŠ JEDNA POBJEDA /

Hrvatska u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre: Briljirao Hezonja, odlični Zubac i Šarić

Image
JOŠ JEDNA POBJEDA /

Hrvatska u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre: Briljirao Hezonja, odlični Zubac i Šarić

Prvo su hrvatski košarkaši s 85-70 nadigrali reprezentaciju Ukrajine u dvorani Sinan Erdem, da bi potom domaća izabrana vrsta pobijedila Švedsku sa 105-84 (26-19, 30-23, 24-15, 25-27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuter Philadelphia 76ersa Furkan Korkmaz predvodio je turske strijelce s 18 koševa, dok su po 16 poena ubacili centar Houston Rocketsa Alperen Sengun i centar Miami Heata Omer Yurtseven. Šveđane je s 19 koševa predvodio Elijah Clarence.

Samo pobjednička reprezentacija s ovog turnira zaslužit će prvo nastupa na kvalifikacijskom turniru za Igre u Parizu, koji je na rasporedu sljedeće ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sesar: Trebat će se dobro pripremit

"Tursku reprezentaciju vodi jedan od najboljih europskih trenera Ergin Ataman. Momčad je to puna talenta. Naravno, nedostaje im Cedi Osman, na poziciji playmakera nemaju Willbekina i Larkina, no ipak imaju zaista veliku širinu, visoke igrače i dobre šutere. Trebat će se stvarno dobro pripremiti, uz već dobro poznatu paklenu atmosferu koji njihovi navijači znaju napraviti", poručio je hrvatski izbornik Josip Sesar.

Goran Filipović je bio četvrti igrač s dvoznamenkastim učinkom (10 poena) protiv Ukrajinaca. Takav napadački doprinos, a posebno obrambeni, bit će potreban i za pobjedu nad Turcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turska je domaćin, organizirali su ovaj turnir da se plasiraju dalje. Nezgodni su, imaju par igrača iz NBA i Eurolige. Vidjet ćemo, dat ćemo sve od sebe da što bolje pripremimo utakmicu i osvojimo turnir", zaključio je Filipović.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo