SPORTSKI DAN / Hrvatska nastavlja put prema EP-u: Evo na koga računa Aco u svom povratničkom 'debiju' i kada počinje susret

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska večeras gostuje u Austriji

10.11.2022.
10:04
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Osim naših rukometašica koje će protiv Slovenije započeti drugi krug Europskog prvenstva, večeras se na teren vraća i hrvatska košarkaška reprezentacija. Naši košarkaši nastavljaju s pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine. Bit će to prva povratnička utakmica Ace Petrovića nakon pet godina.

Image
ZANIMLJIV POPIS /

Aco Petrović objavio popis igrača za pretkvalifikacije za odlazak na EuroBasket: Ozlijeđeni Smith, Matković i Gnjidić

Image
ZANIMLJIV POPIS /

Aco Petrović objavio popis igrača za pretkvalifikacije za odlazak na EuroBasket: Ozlijeđeni Smith, Matković i Gnjidić

Naime, Aco je privremeno rješenje na klupi dok se ne nađe "pravi" izbornik. Realno gledano, zadnji put kada smo gledali konkurentnu Hrvatsku bilo je upravo s Acom na klupi, na Olimpijskim igrama 2016. godine. Večeras će Aco i društvo gostovati u Grazu kod Austrije, gdje će od 20:20 sati igrati treći susret skupine. Podsjetimo, Hrvatska je upisala dvije pobjede, protiv Poljske i Švicarske, ali smo igrali s igračima iz NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću utakmicu igraju u nedjelju od 20 sati, kada će u Draženovom domu igrati protiv opasnih Poljaka.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Velika prilika

Austrija je za razliku od Hrvatske upisala dva poraza u prva dva kola. Svladali su ih Švicarci s deset razlike te Poljaci s čak 36 razlike. U skupini E će samo najbolja momčad direktno izboriti nastavak kvalifikacija, dok će sljedeće dvije u kolovozu na repasaž. Pobjedom kod Austrije Hrvati bi napravili veliki korak prema kvalifikacijama za EP, dok bi pobjedom nad Poljacima praktički osigurali prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam da utakmica ima svoje opasnosti i svoje zamke. Znamo što trebamo najviše limitirati kod Austrijanaca, a to su pick igra dva na dva, zatim limitirati igrača Bogića Vujoševića s Jozom Radošem jer to im je sve njihov zaštitni znak", počeo je izbornik i sportski direktor reprezentacije, legendarni Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ipak, uz dužno poštovanje Austriji, moramo pokazati ovu energiju koju smo prezentirali kroz ova tri dana priprema, kroz obrambenu agresivnost, napadačku i defenzivnu trku. Ako prenesemo ono što smo vidjeli na treningu, mogli bismo odigrati dobru utakmicu. No, protivnika treba apsolutno respektirati jer nakon svih ovih godina nismo baš u sjajnoj situaciji pa ne možemo ni procjenjivati ni podcjenjivati nikoga. Prema tome, moramo se ponašati kao da igramo protiv prvaka Europe te na taj način moramo prihvatiti utakmicu. Ono što slijedi će biti za nijansu zahtjevnije", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to obično biva, zbog rata FIBA-e, NBA-a i Eurolige, Hrvatska u ovom ciklusu neće računati na igrače iz najjačih košarkaških natjecanja. Za Hrvatsku će danas zaigrati četiri igrača iz hrvatske i četiri iz ABA lige, dok je ostatak košarkaša iz drugih liga. Nažalost, Aco neće moći računati na Luku Božića, koji je u dresu Zadra sjajno počeo sezonu, ali se ozlijedio te neće biti ni Dragana Bendera, koji također proživljava renesansu u španjolskom Obradoira.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U Grazu će zaigrati Roko Prkačin (Girona), Dominik Mavra (Split), Borna Kapusta, Filip Bundović (Cibona), Danko Branković, Matej Rudan (Mega), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak, Tomislav Ivišić (Derby), Toni Perković (Orleans Loiret), Roko Badžim (Buyuksehir) i Toni Nakić (Breogán).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret počinje u 20:20 sati, a možete ga pratiti na službenom YouTube kanalu FIBA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo