Kakva drama! Hrvatska pobijedila Sloveniju!

Sjajnom predstavom u sklopu 4. kola skupine C Europskog košarkaškog prvenstva Hrvatska je pobijedila domaćina Sloveniju 76:74 nakon produžetka.

8.9.2013.
20:25
VOYO logo

Slovenija je vodila tijekom većeg dijela utakmice, ponekad čak i sa 12 koševa razlike, no momci Jasmina Repeše se nisu, kao protiv Španjolaca u 1. kolu, raspali, već su još više zapeli i malo po malo sustizali svog suparnika.

Početkom posljednje dionice naša je reprezentacija i povela tricom Darija Šarića, no 54 sekunde prije kraja Slovenija zakucavanjem Ede Muriča ponovno vodi 65:64. Hrvatska idući napad promašuje, no Murič u skoku radi prekršaj nad Antom Tomićem koji potom pogađa jedno od dva slobodna bacanja za 65:65. Slovenija nije realizirala zadnji napad i susret je otišao u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak produžetka bio je Damjan Rudež koji je iz dva pokušaja za tri poena oba puta pogodio, te je Hrvatskoj osigurao „mirniju“ završnicu. Doduše imali su Slovenci posljednji napad kod rezultata 76:73, no pametan prekršaj Bojana Bogdanovića poslao je Domena Lorbeka na crtu slobodnog bacanja. Prvo je pogodio, drugo namjerno promašio, a iz odbijanca slovenski igrač nije uspio zapucati prema košu.

Slovenci su se nakon susreta žalili da je bio prekršaj, no ponovljena snimka zorno pokazuje da istog nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon treće pobjede u nizu Hrvatska je zajedno sa Španjolskom i Slovenijom na vrhu skupine s omjerom pobjeda i poraza 3-1, no u posljednjem joj kolu svejedno treba pobjeda protiv Češke, koja je pak danas iznenadila Gruziju slavivši 95-79.

Spomenimo i da je najbolji strijelac naše reprezentacije bio Bojan Bogdanović s 24 poena, od kojih je 16 zabio u prvom poluvremenu. Slovence je u igri držao Goran Dragič s 23 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo