Hrvat iz Barcelone opet u najbolji u Europi

Jos je jedno veliko priznanje dobio hrvatski kosarkas Ante Tomic koji je drugu sezonu zaredom izabran u najbolju petorku Eurolige.

8.5.2014.
14:22
VOYO logo

Centar Barcelone se nalazi u drustvu Sergija Rodrigueza (Real Madrid), Keitha Langforda (Armani Milano), Rudyja Fernandeza (Real Madrid) i Sonnyja Weemsa. Uvrstenje u startnu petorku su im donijeli glasovi tisuca navijaca iz cijeloga svijeta, te predstavnika medija iz zemalja koje su ove sezone imale klubove u Euroligi.

Tomic je postao prvi kosarkas u povijesti Eurolige koji je dvaput u jednoj sezoni ponio naslov najkorisnijeg igraca (MVP) mjeseca. Uspjelo mu je to, stovise, dva mjeseca zaredom, tocnije u veljaci i ozujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovcanin je u prosjeku bio najbolji strijelac (11.8 poena) i skakac (6.3 skokova) Barcelone, te drugi po postotku suta za dva poena (63.3 posto) i blokadama (0.9). Osim toga, imao je u prosjeku veci broj asistencija (2.2) od bilo kojeg centra u Euroligi. S prosjekom od 16 indeksnih bodova sesti je igrac prema valorizaciji ove sezone. Kad se, medutim, uzme u obzir prosjecna valorizacija prema broju odigranih minuta, Tomic je na prvom mjestu.

Dodajmo da su u drugu petorku Eurolige izabrani Ricky Hickman (Maccabi), Vasilis Spanoulis (Olympiacos), Viktor Hrjapa (CSKA), Nikola Mirotic (Real Madrid) i Stephane Lasme (Panathinaikos).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo