BACIO JE OTROVNE STRELICE / HRT ekspresno odgovorio Petrovićev komentar o Bruni Kovačeviću i Hrvatskoj

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Svi koji favoriziraju košarku nisu nimalo zadovoljni ovim potezom

6.9.2022.
17:30
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas nastavlja svoj put na EuroBasketu. Izabranici Damira Mulaomerovića večeras će odmjeriti snage protiv Italije, domaćina u našoj skupini. U Milanu će atmosfera biti uzavrela, očekuje se puna dvorana, a pobjeda bi Hrvatskoj puno, puno značila.

No, nije to jedino o čemu moraju razmišljati zaljubljenici u košarku. Naime, danas svoju utakmicu igraju i naši reprezentativci u vaterpolu. Oni će preko Gruzije tražiti polufinale Europskog prvenstva, a njihova utakmica počinje u 20.30 sati. Obje utakmice prenosit će HRT, ali će se na košarku uključiti tek oko 21.45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji favoriziraju košarku nisu nimalo zadovoljni ovim potezom, a njihovo mišljenje dijeli i Aco Petrović, naš proslavljeni trener i bivši izbornik. On je na svojem Twitter profilu podijelio nezadovoljstvo potezom HRT-a.

"Ako želite od početka gledati utakmicu Hrvatska-Italija, onda na veliku sramotu HTV-a, to možete pogledati, recimo na RTS 2. E moj Bruno Kovačeviću", napisao je Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Petrović je vrlo brzo dobio odgovor naše nacionalne TV kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prijenos će biti dostupan'

U povodu današnjeg vremenskog preklapanja utakmice EP u vaterpolu, Hrvatska - Gruzija, koja počinje u 20:30, i utakmice EP u košarci, Hrvatska - Italija, koja počinje 21:00 na Drugom programu, Hrvatska radiotelevizija ističe kako vaterpolska utakmica ima prednost u odnosu na košarkašku jer je riječ o utakmici četvrtfinala, odnosno eliminacijskoj utakmici koja se održava na domaćem terenu u Splitu.

Kada susret u Splitu završi, HRT seli slikom u Milano, gdje će se uključiti sredinom druge četvrtine, te će gledatelji javnog servisa do kraja moći pratiti košarkaški ogled Hrvatske i Italije, koja je utakmica prve faze natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tijekom poluvremena utakmice Hrvatska - Italija HRT će emitirati izjave i reakcije nakon dvoboja naših vaterpolista.

Pored toga, za sve gledatelje koji košarku žele gledati od početka kompletan prijenos bit će omogućen na HRT-ovoj internetskoj platformi HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, kolega Bruno Kovačević od 21. ožujka ove godine više ne obnaša dužnost glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog televizijskog programskog kanala'', stoji u priopćenju.

Hrvatska je svoj put na EuroBasketu počela protiv jakih Grka, koje smo pošteno namučili, ali na kraju nismo imali snage za pobjedu. Nakon toga smo s lakoćom svladali Veliku Britaniju, a potom i Estoniju, puno teže, ali smo slavili. Trenutno su naši reprezentativci na trećoj poziciji u skupini C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo