Hrabri Mravi 35 minuta držali Ruse u 'šaci'

Iako su očekivano izgubili, košarkaši Zagreba su pružili su jako dobar otpor momčadi CSKA, koja ih je u Moskvi svladala sa 87:74 (43:34) u susretu 8. kola B skupine Eurolige.

7.12.2011.
21:46
VOYO logo

Zagreb je 35 minuta držao neizvjesnost oko pobjednika, što je već samo po sebi velika stvar, pogotovo ako uzmemo u obzir da su Mravi u Moskvi zaigrali bez trojice važnih igrača – Damira Mulaomerovića, Marija Kasuna i Darija Šarića. Golemu prednost CSKA je imao u skoku (41:18), dok je u svim ostalim statističkim elementima Zagreb bio poprilično ravnopravan sa znatno renomiranijim suparnikom.

Uostalom, hrvatski je prvak na svom parketu izgubio od CSKA s 42 koša razlike, a u Moskvi samo s 13. Zagreb je utakmicu otvorio vodstvom 6:0, te je imao prednost tijekom cijele prve četvrtine koju je na kraju dobio s 23:18. Domaćin je do prvog vodstva na utakmici, 28:27, stigao u 13. minuti. Simon je odmah nakon toga poentirao za posljednju prednost Zagreba u prvom dijelu 29:28. Moskovljani su prvo poluvrijeme okončali s vodstvom 43:34. Ipak, hrvatski prvak se nije predavao, odlično je odigrao treći period, u kojem je 20 sekundi prije kraja stigao i do vodstva 58:57 koševima Rančića. U zadnjoj četvrtini je Zagreb na početku imao egal 60:60, kada je domaćin napravio seriju 7:0. Zadnju šansu za hvatanje priključka je hrvatski prvak imao kod rezultata 69:64, kada nije iskoristio dva napada za smanjenje vodstva. Domaćin je odjurio na 17 razlike, te je na kraju pobijedio s 13 koševa prednosti. Do osme uzastopne pobjede u B skupini CSKA je stigao na krilima Jamonta Gordona, koji je s 18 koševa bio najbolji strijelac svoje momčadi, a dodao je i tri asistencije, te Nenada Krstića, koji je upisao 14 koševa i 9 skokova. U Zagrebu su daleko najbolji bili Krunoslav Simon s 21 košem i 5 asistencija, te Josh Heytvelt s 19 poena i 5 skokova. Zagrebu je ovo bio šesti poraz u osmom nastupu, a u sljedećem kolu ugostit će Unicaju iz Malage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo