HOUSTON I UTAH POVELI 3-1 U SERIJI: / Rocketsi odigrali četvrtinu za povijest, a ispred rookieja Jazza samo je Jordan

Image
Foto: AFP

Dvije su utakmice odigrane noćas u NBA doigravanju, bez hrvatskih predstavnika

24.4.2018.
8:28
AFP
VOYO logo

Košarkaši Houstona poveli su 3-1 u seriji prvog kruga NBA doigravanja na zapadnoj konferenciji slavljem na gostovanju protiv Minnesota Timberwolvesa 119:100. Momčad s najboljim omjerom u regularnoj sezoni eksplodirala je u trećoj četvrtini koju je dobila rezultatom 50:20. Rocketsi su tako postali tek druga ekipa u povijesti koja je zabila 50 poena u četvrtini playoff utakmice te su se pridružili ekipi Los Angeles Lakersa kojoj je to uspjelo u sezoni 1962-1963.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden i Paul duo za velike stvari

Secirali su domaćine ulazima i zatrpali tricama, a najefikasniji bio je James Harden s 36 poena, četiri skoka i tri asistencije. Chris Paul slijedio ga je s 25, a Eric Gordon ubacio je 18. Kod Minnesote najbolji je bio Karl-Anthony Towns koji je zabilježio 22 poena i 15 skokova. Jimmy Butler zabio je 19 uz devet skokova. Bivši MVP lige Derrick Rose ponašao je djelić svoje igre koju je prikazivao u Chicago Bullsima u ovom doigravanju. Ovu utakmicu završio je sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma nema rješenja u napadu

U drugoj utakmici večeri Utah Jazz svladali su kod kuće Oklahoma City Thunder 113:96 i tako poveli u seriji 3-1. Gosti nisu loše krenuli u utakmicu te su vodili većim dijelom prvog poluvremena, ipak krajem druge četvrtine Utah preuzima vodstvo koje povećava u trećoj dionici nakon koje je njihova prednost konstantno bila dvoznamenkasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod pobjednika najviše je zabio Donovan Mitchell. Mladi rookie ubacio je 33 poena (13/28 šut iz igre) uz sedam skokova i četiri asistencije. Pridružio se legendarnom Karlu Maloneu kao jedini igrač prve godine koji je ubacio u doigravanju više od 30 koševa u dresu Jazza. U četiri utakmice playoffa Mitchell je zabilježio 110 poena što je dovoljno za drugo mjesto u svih vremena. Naravno, na čelu je Michael Jordan koji je kao rookie 1985. godine u prve četiri utakmice doigravanja ubacio 117 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George ubacio je 32 poena (9/21) za OKC, Russell Westbrook dodao je 23 (7/18) uz 14 skokova. Ponovno je razočarao Carmelo Anthony. Kao i cijele razočaravajuće sezone, uz slabu obranu nije mogao ništa pogoditi u napadu. Zaustavio se na 11 poena uz čak 18 potrošenih lopti (5/18), a nije pogodio nijednu tricu od šest upućenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo