HKS DONIO ODLUKU O GLAVNIM AKTERIMA SRAMOTNE TUČNJAVE: / Nastradat će klupske blagajne, kažnjen i nokautirani Kalajžić?!

Image
Foto: Screenshot

Knowles, Kalajžić i Preston dobili su zabrane igranja od dvije do sedam utakmica, a klubovi su kažnjeni novčano

20.3.2018.
18:35
Screenshot
VOYO logo

NOKAUTIRANI IGRAČ SPLITA ZA NET.HR: ‘Pa, tko normalan ide šakom u košarkaškoj utakmici na nekoga?! Ali, više boli poraz, nego udarac’

Image
NOKAUTIRANI IGRAČ SPLITA ZA NET.HR: /

'Pa, tko normalan ide šakom u košarkaškoj utakmici na nekoga?! Ali, više boli poraz, nego udarac'

Image
NOKAUTIRANI IGRAČ SPLITA ZA NET.HR: /

'Pa, tko normalan ide šakom u košarkaškoj utakmici na nekoga?! Ali, više boli poraz, nego udarac'

Prošlo kolo hrvatske košarkaške A1 lige obilježio je žestok sukob i tučnjava igrača Splita i Zadra u kojem je najgore prošao Splitov Mate Kalajžić kojeg je nokautirao Zadrov Amerikanac Preston Knowles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o vrlo nemilim scenama koje je uživo prenosila i hrvatska nacionalna televizija, a Hrvatski košarkaški savez objavio je na svojim stranicama priopćenje u kojem je otkrio kazne za glavne aktere, ali i same klubove. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Obzirom na nemili događaj koji se dogodio u košarkaškom prvenstvu Hrvatske na utakmici XIX. kola Hrvatski Telekom Premijer lige između košarkaškog kluba „Split“ i košarkaškog kluba „Zadar“, a na kojoj je došlo do fizičkog obračuna između igrača Splita i Zadra, ovim putem dajemo priopćenje za medije i cjelokupnu javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljito analizirajući snimku događaja, a nakon prikupljenih svih dokaza, činjenica i informacija te uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, prijašnja ponašanja i nekažnjavanja igrača, ponašanje igrača tijekom incidenta te posljedice fizičkoga obračuna koje nisu rezultirale tjelesnim ozljedama, donesena je odluka o sankciji kako bi se postigla svrha generalne i specijalne prevencije i represije prema igračima koji su inicirali navedena događanja. Odluka, a koja je sastavni dio Priopćenja povjerenika za natjecanje HKS-a, glasi:

Visoke novčane kazne

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića i Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se KK Split prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja sa 50.000,00 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Pavle Marčinković sa 5 (pet) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Mate Kalajžić sa 2 (dvije) utakmice ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se KK Zadar prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja sa 50.000,00 kn.

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se igrač KK Zadar Preston Knowles sa 7 (sedam) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5), a sve sukladno Propozicijama Hrvatski telekom Premijer lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem također izražavamo žaljenje zbog predmetnog incidenta te se nadamo kako se takve i slične situacije više neće događati na košarkaškim terenima. Košarka i sport općenito trebaju se temeljiti na načelima sportskog ponašanja i „fair playa“ bez upotrebe fizičke sile ili bilo kakvih drugih oblika neprimjerenih ponašanja."

Kalajžiću dvije utakmice

Bilo je za očekivati da će Knowles dobiti najveću kaznu pošto je bio glavni akter ovog sukoba, a i brutalno je nokautirao Kalajžića koji je također dobio kaznu. Kako je i sam izjavio u razgovoru za Net.hr, krenuo je prema Amerikancu kako bi spriječio daljnji sukob, a ovaj je njegov trk protumačio kao prijetnju te ga je jednim udarcem složio na parket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No čini se kako su u HKS protumačili kako je i on zaslužan za nerede koji su nastali te je dobio 'samo' dvije utakmice kazne.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo