HEZONJA ZAPALIO AMERIKANCE KAO NIKAD PRIJE: / Super Mario tema dana 'preko bare', svi mu se klanjaju; 'Kralj je prizemljen'

Image
Foto: PIXSELL

Mario Hezonja zapalio društvene mreže i američku javnost

18.3.2019.
8:30
PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih košakaša Mario Hezonja zapalio je društvene mreže i američku javnost nakon što je jučer u Madison Square Gardenu, na sjajan način u posljednjim sekundama dvoboja, blokirao najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa. I sam se James nakon blokade poklonio našem košarkašu riječima:

"Odlična obrana Marija. Trudili smo se igrati dobro, ali nije išlo. I to je to", istaknuo je LeBron James, prenosi USA Today.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 31: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers waits to enter the game during a 123-120 win over the LA Clippers at Staples Center on January 31, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP

Knicksi vodili jedan razlike

Knicksi su vodili jedan razlike deset sekundi prije kraja, a Lakersi su imali loptu. Nju je naravno preuzeo LeBron James i krenuo zabiti za pobjedu, mislio je samo položiti prema obruču, ali “Super Mario” je rekao “ne može gospodine LeBron, ne danas, ne dok sam ja u dvorani na Manhattanu”…

Prilijepio se Hezonja na njega od početka napada, sjajno se kretavši u obrambenom stavu, a to je sve završio prekrasnom blokadom uz zvuk sirene i donio svojoj momčadi pobjedu (124-123). Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 18: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers reacts during the fourth quarter of the game against the Brooklyn Nets at Barclays Center on December 18, 2018 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Sarah Stier/Getty Images/AFP

Potezom zapalio društvene mreže

Kako bilo, Hezonja je potezom zapalio društvene mreže i oduševio američku javnost. Ian Begley, novinar uglednog američkog ESPN-a koji prati NBA ligu i posebno momčad New York Knicksa, oglasio se putem svog Twitter profila i izdvojio izjavu hrvatskog košarkaša:

"Mario Hezonja na obrani nad LeBronom: 'On je jedan od košarkaša kojeg je najteže čuvati u svijetu. Ali, kad si na terenu, koga to briga? James je promašivao šuteve, ako ćete reći da je to baš zbog tvoje obrane onda si idiot. Vrlo jednostavno je to Mari rekao", stoji u objavi Iana Begleyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nikad nisam ovako igrao'

Isti novinar je na web izdanju ESPN-a opisao Hezonjin potez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači uvijek sanjaju o postizanju pobjedničkih koševa. Mario Hezonja je upitan je li ikada sanjao o tome da napravi blokadu kojom bi pobijedio u utakmici: “To sam i ja govorio (GM-u Knicksa) Scottu Perrryju i (predsjednik tima) Steveu Millsu: 'Ako me prijavite zbog (te) ove obrane, vi ste ludi ", rekao je Hezonja uz smijeh.

"Nikad nisam ovako igrao. To se događa. Pogotovo sada. Ako pogledate momke kao što su Klay Thompson i Kawhi (Leonard) i slične, oni su jednako učinkoviti u napadu kao i u obranu i to je ono što u NBA ligi trenutno treba za pobjedu. To je potrebno timu. Trudim se da budem jedan od onih tipova", izjavio je Hezonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost i novinari oduševljeni

USA Today, možda i trenutno najtiražnije novine u SAD-u ili bar jedne od najtiražnijih, na svom je Twitter profilu "USA Today NBA" izdvojio Hezonjinu spektakularnu blokadu:

"Kakav završetak utakmice. Mario Hezonja koji nije igrao malo više od mjesec dana blokirao je LeBrona Jamesa posljednji šut i zapečatio pobjedu Knicksa nad Lakersima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je NBA fan istaknuo:

"LeBron je proslijedio baklju Mariju Hezonji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi se NBA fan nadovezao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"LeBron James ti si pravi zlostavljać u NBA ligi na parketima. No, danas to nije bilo tako. Mario Hezonja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mario Hezonja prizemljio je LeBrona Jamesa sve do kraja, sve o smrti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Wow, Mario Hezonja blokirao je LeBrona Jamesa prilikom potencijalno upućenog šuta za pobjedu. Zabavna pobjeda Knicksa nad Lakersima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blokirao je Jamesa na putu do pobjede", samo su neki od komentara na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najboljih partija sezone Marija Hezonje

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone u dresu New York Knicksa koji su u nedjelju u svom Madison Square Gardenu ostvarili jednu od rijetkih pobjeda svladavši Los Angeles Lakerse sa 124-123, on je za 36 minuta provedenih u igri postigao 17 koševa (šut za dva 3-6, trica 1-2, slobodna bacanja 8-8), osam skokova te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu.

Knicksi su u svojoj 70. utakmici ove sezone ostvarili tek 14. pobjedu do koje su stigli 13-1 serijom u posljednjih 3:45 minuta kojom su zaostatak 111-122 pretvorili u pobjedu 124-123. U toj seriji Hezonja je sudjelovao tricom za smanjenje na 116-122, a u posljednjem je napadu gostiju blokirao šut LeBrona Jamesa dvije sekunde prije isteka vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


New York Knicks - Los Angeles Lakers 124-123 (Mario Hezonja je odigrao 37 minuta za New York, zabio je 17 koševa i upisao osam skokova, jednu asistenciju, dvije ukradene lopte i jedan blok) Miami Heat - Charlotte Hornets 93-75 Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 125-130 Detroit Pistons - Toronto Raptors 110-107 Orlando Magic - Atlanta Hawks 101-91 Sacramento Kings - Chicago Bulls 129-102 Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 117-102 (Dario Šarić je odigrao 23 minute za Minnesotu, zabio je osam koševa i upisao osam skokova i jednu ukradenu loptu) LA Clippers - Brooklyn Nets 119-116 (Ivica Zubac je odigrao 14 minuta za LA Clipperse, zabio je tri koša i upisao osam skokova, dvije asistencije i dva bloka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo