HEJA, HEJA: / Cibona nakon drame i lude završnice izborila Top 16!

Image

Košarkaši Cibone uspjeli su, nakon velike drame u posljednjem kolu, izboriti Top 16 Fibinog Eurokupa! Na gostovanju u francuskom Le Havreu, u 6.

3.2.2016.
21:17
VOYO logo

S obzirom da je litavski Pieno Žvaigždes u gostima svladao rumunjsku Energiju 101:86, cibosima je bila dovoljna bilo kakva pobjeda, a ne od sedam razlike, koliko bi je trebalo da je u drugoj utakmici slavio domaćin. No, Rumunji su izgubili kod kuće nakon dvije i pol godine.

Litavcima trebalo +17, dobili +15

No, ni to nije moglo proći bez drame, jer su i Litavci visokom pobjedom bili u igri za prolaz do samog kraja. Da su pobijedili sa 17 razlike, a ne s 15, koliko je završilo na kraju, išli bi dalje oni, a ne Cibona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve momčadi 3-3

Na kraju, sve momčadi u skupini S imaju po tri pobjede i tri poraza, a dalje, kao prve dvije momčadi idu Energia i Cibona. Ispali su Pieno Žvaigždes i Le Havre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi Cibone, najbojli je bio Ante Žižić s 19 poena i 8 skokva, Marin Rozić dodao je 15, a James Florence 13 poena. Kod domaćeg Le Havrea, Edi i Dugat ubacili su po 15 poena.

Cibona će tako ušla u Top 16, a suparnik će joj biti litavski Juventus iz grada Utene. Tu ne prestaje košarkaška egzotika s klubom koji je imenjak slavne talijanske nogometne momčadi iz Torina. Litavski Juventus je, naime, osnovao litavski nogometaš, izvjesni Nerijus Kuzmickas 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šiško odličan u zadnjoj minuti

"Samo želim reći da sam jako ponosan na svoje dečke zbog njihovog truda i energije. Bila je teška utakmica jer smo pratili što se događa u drugoj utakmici. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u zadnjoj minuti bio odličan. Jako mi je drago da smo prošli dalje, nadam se da ćemo nastaviti igrati ovakvu vrstu obrane i biti pametni kao danas," kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo