Hawksi šokirali favorizirane Howardove Čarobnjake

U šestim utakmicama NBA doigravanja poznata su još tri polufinalista konferencija.

29.4.2011.
12:10
VOYO logo

Aktualni prvaci LA Lakersi gostujućom su pobjedom u New Orleansu došli do svoje četvrte pobjede. U konačnih 98:80 najistaknutiji pojedinci bili su Kobe Bryant s 24 koša, Andrew Bynum s 18 poena uz 12 skokova, te Pau Gasol s 16 i 8 skokova.

Ključ pobjede Lakersa bio je odličan skakački učinak centara, posebice u napadu. Gasol i društvo čak su 14 puta došli do drugog napada. U sastavu Hornetsa osim Carla Landryja koji je ubacio 19 koševa nije bilo raspoloženog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi će tako u polufinalu Zapada igrati protiv Dallas Mavericksa koji su također u šestom susretu došli do četvrte pobjede. U Portlandu su sa 103:96 pali Trail Blazersi. Maverickse je kao i obično predvodio Dirk Nowitzki, ovog puta s 33 poena i 11 skokova. Jason Terry nadodao je 22 koša. U sastavu domaćina istaknuo se Wallace s 32 ubačaja i 12 skokova.

Na Istoku, najveće iznenađenje napravili su košarkaši Atlante izbacivši, također u šestoj utakmici, favorizirani Orlando. Konačan rezultat 84:81 sugerira dramu na samom kraju, i tako je i bilo. Imao je Orlando priliku u dva navrata odvesti utakmicu u produžetke, no u oba pokušaja za tri poena nisu bili uspješni, promašivali su J.J. Redick i Jason Richardson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Johnson s 25 koševa i 10 skokova i Jamal Crawford s 19 poena predvodili su Hawkse, dok je po očekivanju u redovima Magica najbolji bio Dwight Howard s 25 koševa, 15 skokova i 3 blokade.

Atlanta Hawks će se tako u polufinalu suočiti sa Bullsima, a prva utakmica na rasporedu je i United Centru u Chicagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo