HARDEN JE OD NETSA NAPRAVIO TEMPIRANU NBA BOMBU I UVEO IH U OPASNU IGRU: / Sve osim naslova prvaka sad je neuspjeh

Image
Foto: Profimedia

Brooklyn je opet ušao u opasnu igru, potrošio gotovo sve resurse i stavio budućnost na kocku.

14.1.2021.
15:52
Profimedia
VOYO logo

"Situacija ovdje je luda, mislim da se to ne može popraviti", izjavio je James Harden samo nekoliko sati prije negoli se pročulo da će dres Houston Rocketsa zamijeniti onim Brooklyn Netsa, i to u jednoj od najvećih i najskupljih NBA razmjena u povijesti.

Razmjena je to u kojoj sudjeluju četiri momčadi. Osim Rocketsa i Netsa, uključeni su Indiana Pacersi te Cleveland Cavaliersi. Netsi su za Hardena morali dati puno, možda i previše, kako to obično biva kad dovodite jednog od najboljih igrača u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riješili su se Jarretta Allena i Taureana Princea, a izgubili su i vrlo dobrog Carisa LeVerta. Dugoročno su "u banani" jer su ostali i bez četiri izbora prve runde te su Rocketsima dali i četiri zamjene za izbore u prvoj rundi, tako da na dobar izbor na draftu u sljedećih sedam godina mogu zaboraviti.

Bradonja je otišao tamo gdje je htio, pridružio se nekadašnjem suigraču iz Oklahoma Cityja Kevinu Durantu i Kyrieju Irvingu u redovima Brooklyn Netsa, momčadi koja je ovim potezom postala prava tempirana bomba na razini lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houstone, imamo problem

Harden je kukao od samog početka sezone. Govorio je kako želi otići iz Houstona, momčadi koja je godinama građena po njegovom "guštu". Harden je u Rocketsima bio "bog i batina", ofenzivni kreator i egzekutor, kerozin na koji su Rocketsi igrali svoju ultrabrzu košarku. Atraktivni su bili, no ne i preuspješni. Probao se igrati s Westbrookom, s Chrisom Paulom, igrali su na kraju i bez ikakvog centra, ali veći rezultat u doigravanju nisu mogli ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden je u tom slobodnom i brzom sustavu bio fantastičan, a protekle tri sezone bio je najbolji strijelac lige. Najbolje od svega, nitko se na njega nije pretjerano ljutio kad bi zakazao u obrani, prodao 10 lopti ili potezao trice iz koraka.

Najgore je što je njegova sloboda s terena prenesena i daleko van terena, sve do vodoravnih štangi oko kojih su se vrtjele striptizete diljem Amerike. Hardenov porok su striptiz-klubovi, a postoji i studija koja pokazuje da je Brada igrao lošije u gradovima s boljom ponudom striptiz-klubova. Zapravo, krenula je priča o njegovom odlasku iz Houstona s videom na kojem on navodno sjedi u jednom striptiz-klubu bez korona-maske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Hardenovoj nedisciplini govore i snimke s utakmica na kojima se jasno vidi da se fizički zapustio. Dobio je trbuh, a brada i kosa su mu neuredni, kao da se radi o kakvom beskućniku, a ne čovjeku koji zarađuje 40 milijuna dolara godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojac bez kormilara

Brooklyn dočekuje Hardena s velikim očekivanjima. Kyrie Irving i Kevin Durant su tu i s Hardenom imaju "na papiru" najjači trojac cijele lige. No, nije da ni oni nemaju problema. Irving trenutno ima situaciju da je pod istragom zbog proslave rođendana i kršenja epidemioloških mjera lige. Irving se tim mjerama protivi i navodno je rekao da je voljan pauzirati do kraja sezone u znak pobune. Ali rado će uzeti 31 milijun dolara koje mu Netsi moraju isplatiti ove sezone.

Durant je druga priča. Čovjek se vratio u ligu nakon gotovo godinu i pol pauze zbog ozljede i nastavio tamo gdje je stao. Harden i Durant igrali su zajedno NBA finale još dok su bili suigrači u Oklahomi, pa zašto ne bi to ponovili i sad, dok su u najboljim igračkim godinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što Irving, Harden i Durant "žderu" više 110 milijuna dolara proračuna Netsa godišnje, tako da to ne ostavlja mnogo prostora za druge igrače. Sporedni glumci ove "Dinastije" ne izgledaju nešto posebno atraktivno. Tu su šuteri Joe Harris i Landry Shamet te veteran DeAndre Jordan koji može nešto uzeti pod košem. Spencer Dinwiddie je jedini čovjek koji može ući s klupe i nešto riješiti sam, ali on se mora prvo oporaviti od ozljede.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

OKLAHOMA CITY, OK - JUNE 14: Kevin Durant #35 and James Harden #13 of the Oklahoma City Thunder stand during the national anthem before taking on the Miami Heat in Game Two of the 2012 NBA Finals at Chesapeake Energy Arena on June 14, 2012 in Oklahoma City, Oklahoma.,Image: 131422821, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Brooklyn je opet ušao u opasnu igru, potrošio gotovo sve resurse i stavio budućnost na kocku. Novi vlasnik Netsa Joseph Tsai je u opasnosti da napravi jednako veliku grešku kao i njegov nasljednik Mihail Prohorov koji je sve izbore drafta i mlade igrače bacio u vjetar jer je htio stići brzinski do naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden, Irving i Durant imaju ugovore za ovu i još dvije sezone, no neće tu biti mjesta za pogreške ni za velika pojačanja. Sve osim osvajanja naslova za njih je sad neuspjeh.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo