GOLDEN STATE I HOUSTON U FINALU ZAPADNE KONFERENCIJE: / Chris Paul odigrao maestralnu utakmicu i ušao u NBA povijest

Image
Foto: AFP

Houston i Warriors igrat će u finalu Zapadne konferencije NBA lige

9.5.2018.
8:24
AFP
VOYO logo

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige. Oni su u noći sa utorka na srijedu po hrvatskom vremenu, prošli svoje prepreke s uvjerljivih 4-1.

PHILA SE VRATILA U ŽIVOT,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketsi zaustavili taktove igre Jazza

Warriorsi su uvjerljivo bili bolji od New Orleans Pelicansa, dok su Rocketsi zaustavili taktove igre ove sezone sjajnih Utah Jazza. Izvještaj ćemo početi s Chrisom Paulom, koji je u pobjedi u petoj utakmici polufinala 112-102 ubacio 41 poen i ostvario 10 asistencija i 7 skokova, uz trice 8-10, što je njegov rekord u koševima u play-offu. Paul je pred svojim navijačima u Houstonu bio nevjerojatan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul je postao i prvi košarkaš u ligi koji je ostvario učinak od 40 poena, 10 asistencija i 0 pogrešaka u play-off susretima još tamo od sezone 1977/78., kad je uvedena statistička rubrika pogreške u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul napravio šou u posljednjoj četvrtini

Jedan od najboljih razigravača lige, deveterostruki All Star igrač posebno je napravio šou u posljednjoj četvrtini u kojoj je ubacio 20 poena i tako doslovno odvukao svoju momčad prema konferencijskom finalu. Novinar uglednom američkog Yahoo Sporta Dan Devine svoj opjevani izvještaj započinje riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chris Paul nikad više neće morati slušati o tome. Sad se pobrinuo za to. Zbog svega što je do sad postigao u NBA ligi... Chris Paul nikad u svojoj 13-godišnjoj profesionalnoj košarkaškoj karijeri nije došao do finala konferencije, s ozljedama i poodmaklim stvarima s kojima se susreću košarkaški bogovi, koji pak paze na to kako bi zadržali jednog od najboljih čuvara svoje generacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom uvodu Devine je mislio na kritike kojima je bio Paul izložen, iako se radi o igraču koji ima 33 godine i koji je već igrački načet. I dok je Paul bio glavna zvijezda ove utakmice, njegov najbolji suigrač, prva zvijezda momčadi James Harden, Paulovoj predstavi dodao je 18 poena, uz slab šut iz igre 7-22, za 35 minuta koliko je proveo na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su momčadi bile izjednačene u drugoj četvrtini, dvije Paulove trice i još jedna P.J. Tuckera prije poluvremena dovele su Houston u vodstvo od 54-46. U trećoj četvrtini, Jazz izjednačuje pa čak i prelazi u vodstvo zahvaljujući Donovanu Mitchellu koji je morao napustiti igru zbog ozljede...

Bez svog najboljeg igrača, Jazz ne može pratiti Rocketse koji se odvajaju u zadnjoj četvrtini zahvaljujući tricama Paula i Tuckera i zakucavanju Jamesa Hardena sedam minuta prije kraja. U redovima poražene momčadi najviše je pokazao spomenuti Donovan Mitchell s 24 poena, 4 skoka i 9 asistencija. Uz njega, dobar je bio i Alec Burks s učinkom od 22 poena, 3 skoka i pet dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry, Durant i Thompson predvodili Warriorse protiv Pelicansa

Warriorsi su poput Rocketsa također s uvjerljivom rezultatskom predstavom izborili plasman u konferencijsko finale i tako jasno poslali kandidaturu i za veliko finale. Nema sumnje, bit će ovo sraz dvije najbolje momčadi Zapada, serija koja započinje u ponedjeljak, a u kojoj će sve frcati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbudljivo je bilo i u petoj polufinalnoj utakmici u kojoj su Warriorsi bili bolji od Pelicansa 113-104. Najzaslužniji za slavlje ratnika bio je Steph Curry s 28 poena, Kevin Durant ubacio je 24, dok je Klay Thompson dodao 23. Ovom pobjedom, Warriorsi su pobijedili u petnaestoj uzastopnoj domaćoj utakmici i tako izjednačili NBA record, javlja Yahoo Sport.

Warriors su na poluvremenu vodili sa 59-56, ali su onda drugi dio utakmice otvorili sa pet koševa zaredom i povećali prednost na 13 razlike. Pelicans su dvije minute prije kraja napravili seriju od 18-2 kojom su došli na 107-100, ali ih je zaustavio Draymond Green sa šutom kojim se Warriors vraćaju u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi Pelicansa Anthony Davis bio je ponovno kolosalan sa 34 poena i 19 skokova. Spomenuti košarkaš najzaslužniji je što su Pelicansi došli do konferencijskog polufinala, upravo je on podmetnuo svoja leđa nakon što se prije tri mjeseca ozlijedio DeMarcus Cousins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davisa je u susretu odlično pratio Jrue Holiday s trple-double učinkom od 27 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Ovo je njegov prvi triple-double učinak karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo