GLEDAJTE I UŽIVAJTE: / Ovo je najljepši poraz u povijesti kluba!

Image

Košarkaši Cedevite osigurali su plasman u drugi krug Eurolige premda su u petak u susretu 9.

12.12.2015.
8:30
VOYO logo

"Napravili smo veliki uspjeh, koji je malo tko očekivao u početku. Ovo je jedan od najljepših poraza u mojoj karijeri. Sada smo sigurno četvrti, no s pobjedom kod Laboral Kutxke možemo do drugog mjesta. Istina je da bi i kao drugi i kao četvrti završili u istoj skupini, no bolji je dojam, a i raspored putovanja je drugačiji", izjavio je, kako prenosi portal Cedevite, Veljko Mršić.

Cedevitu je u TOP 16 vodio i poraz od osam koševa razlike, ali je na kraju je bilo minus tri, ali uz puno neizvjesnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo dosta dobru utakmicu s malo slabijim obranama. Mi smo očekivali da će biti ovakav težak početak. Prevelik je pritisak i prevelika su očekivanja, a Milano je podcijenjen. Oni su odigrali odličnu utakmicu i u zadnje vrijeme prezentiraju jako dobru igru. Vidjeli smo večeras koliko je to dobra i iskusna ekipa, no u drugom poluvremenu naši dečki odigrali su odlično. Imali smo sjajnu valorizaciju, puno asistencija i odličan šut za tri i dva poena", dodao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilepić mislio tražiti izmjenu

U posljednje dvije minute Cedevita je ušla sa 11 koševa minusa (70-81). Ali tada se je u junaka susreta pretvorio Fran Pilepić koji je svih osam poena zabio u tim odlučujućim trenucima, pogodivši dvije trice i dva slobodna bacanja.

"Nisam igrao dobru utakmicu. Dvije trice sam promašio, dobio sam i bananu na trici. U tom trenutku čak sam htio tražiti da izađem van, no hvala treneru što me držao do kraja. Osjetio sam njegovo povjerenje. Znamo svi da imam zaista kvalitetan šut. Čekao sam i nadao se da će se otvoriti dvije-tri situacije. Nisam se predao psihički, nisam pokleknuo i u tim trenucima htio sam da lopta uđe u obruč više od ičega", rekao je Pilepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repešina pirova pobjeda

Trener Milana Jasmin Repeša čestitao je Cedeviti: "Ovo je pirova pobjeda. Mi definitivno izgledamo bolje nego u prvoj fazi, no karakteristika koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu je da zbog malo kraće rotacije ne odigramo dva ista poluvremena. U prvom poluvremenu dobro smo kontrolirali ritam, kontrolirali smo i skok, no u drugom smo imali manjak energije i pad koncentracije i to je rezultiralo s tim da su oni imali puno laganih koševa i prodora. Iskoristio bih priliku da čestitam Cedeviti na prolasku u drugi krug. Zaslužili su to i želim im da budu dobri i u drugom dijelu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo