GASOL PONOVNO BRILJANTAN: / Grci idu kući, Španjolci deveti put za redom u polufinalu

Image
Foto: AFP

U najjačoj utakmici dosadašnjeg dijela Eurobasketa, Španjolska je u četvrtfinalu nadigrala Grčku 73:71 sa i po deveti put za redom plasirala se u polufinale kontinentalne smotre.

15.9.2015.
20:40
AFP
VOYO logo

Nakon što je Gasol pogodio samo jedno slobodno bacanje 2,7 sekundi prije kraja, težak šut za tricu s centra imao je Antetokounmpo, ali je promašio za pobjedu.

Gasol 27+9

Kao i u utakmici protiv Poljaka u osmini finala, briljirao je Pau Gasol, centar Chichago Bullsa zabio je 27 koševa i imao devet skokova, Nikola Mirotić je dodao 18 koševa, a Sergio Rodriguez 10 koševa. Kod Grka najefikasniji su bili Nick Calathes sa 14 koševa i pet skokova, Georgios Printezis sa 13 i Giannis Antetokounmpo sa 12 koševa. Najbolji grčki košarkaš Vassilis Spanoulis imao je skroman učinak od 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska umalo ispustila +7 u dvije minute

Grci su do četvrtfinala nanizali šest pobjeda, ali onda su naletjeli na čvrste i raspoložene Španjolce koji su Katsikarisovu momčad iskažnjavali pod obručima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj su Grci stigli -7 u 3. četvrtini i serijom 11:0 preokrenula utakmicu. U zadnju četvrtinu Grčka je ušla s dva koša prednosti (57:55). No, Španjolska je zatim napravila seriju 7-0 i u posljednje dvije minute ušla s 68:61. Grci su to umalo stigli, ali nisu uspjeli napraviti preokret.

Ispali svi iz hrvatske skupine

Sve momčadi iz hrvatske skupine završile su natjecanje, Hrvatska, Slovenija i Gruzija ispale su u osmini finala, Grčka je izdržala krug više, ali je naletjela na čvrste Španjolce i fenomenalnog Gasola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska u polufinalu igra s pobjednikom iz utakmice Francuske i Latvije u kojoj je domaćin veliki favorit.

U srijedu se u četvrtfinalu sastaju: Srbija - Češka (18 sati) i Italija - Litva (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo