'Znate sto mi govorimo medu sobom? Hrvatska im je prodala tri igraca!'

Hrvatska kosarkaska reprezentacija ne igra dobro na Svjetskom prvenstvu u Spanjolskoj, ali danas ima sansu sve preokrenuti i napraviti pravi razultat.

6.9.2014.
9:13
VOYO logo

Kako ocjenjujete dosadasnji nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu? Mislim da smo imali malih problema s reprezentacijama koje su, ajmo reci, jedna kosarkaska egzotika. Tu nismo ulazili u utakmice kao sto smo trebali pa nam se to reflektiralo i kasnije smo izgubili samopoouzdanje. Ali eto, ostvarili smo cilj koji je bio primarni, plasman u drugi krug. Ne igramo sigurno onoliko dobro koliko vrijedimo, ali mislim da sada pocinje ono najbitnije, pocev od Francuske pa nadalje, nadam se.

Zasto su nasi tako podbacili protiv slabasnih Filipina i Senegala, a sasvim nestali protiv Grcke? Mislim da je Grcka bila refleks na Senegal. Izgubili smo ritam u utakmici za koju nitko nije ocekivao da cemo je izgubit', a nema opustanja na takvom natjecanju kao sto je Svjetsko prvenstvo. U toj utakmici je doslo do zastoja u komunikaciji izmedu igraca medusobno i trenera. Protiv Grcke uopce nije bilo komunikacije niti izmedu igraca niti sa klupom. To je bila jedna teska blokada. No, protiv Portorika je bila sasvim drugacija slika bez obzira sto su oni uvjerljivo najslabiji protivnik u skupini. Ali mislim i da smo mi tog dana igrali s Grckom, da bismo i njih pobijedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/jImiAppNFwc

Na ovom prvenstvu Hrvatska gotovo da i nema igru pod kosem, nedostaje li nam mozda jedan tezi centar? Pa sigurno da mi nemamo centra koji ce primiti loptu u kosarkaskom stavu, proci jedan na jedan i zabiti. Mi takvog centra trenutno nemamo, vec imamo lagane centre koji rijesavaju sve u kretnji. Ali meni je vise problem sto ti nasi centri koji su puno laksi ispadaju sporiji od protivnickih teskih centara. I druga stvar, problem je sto ne igramo agresivnu obranu. Znaci, nama su u tri utakmice tri igraca na poziciji cetiri i pet zabila 90 poena. Znate sto mi govorimo medu sobom? Hrvatska im je prodala tri igraca! Napravili smo od njih prave igrace, svaki nam je zabio po 30 koseva, pocev od Filipina, preko Senegala pa do Argentine. Moramo igrati puno agresivnije, posto fizicki nismo tako jaki pod kosem, a ne samo da Saric radi faulove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije li to malo i zabrinjavajuce za ostale, da je Dario Saric kao najmladi ujedno bio najagresivniji i najkonstantniji u ovih pet utakmica? Pa je. Sigurno da je Dario jedan od najboljih igraca Europe na toj poziciji. Jos on ima rezervi, jos on mora steci autoritet kod svojih suigraca, jer je on sposoban svakog igraca do sebe uciniti boljim. On ima tu sposobnost.

Sad nas ceka veliki okrsaj s Francuskom za cetvrtfinale. Kome dajete vece sanse? Mislim da smo mi kvalitetnija i kompletnija ekipa od ovakve oslabljene Francuske. Naravno, da su tu Parker i De Colo bilo bi to drugacije, no ovako mislim da je prednost na nasoj strani. Francuzi su fizicki mocna ekipa, ali tehnicki smo mi ipak dosta bolji i ocekujem da cemo ih pobijediti. Naravno, ako cemo igrati kao protiv Grcke onda nemamo sanse, ali u slucaju da odigramo kako znamo, mislim da ih imamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Z1QYm52v0Lw

Igra Hrvatska se danas najvise bazira na sutu izvana, po utakmici imamo vise od 20 pokusaja za tricu. Sto ako protiv Francuske opet stane sut? Meni to osobno malo smeta. To je jedna vrsta monotone igre s tim sutom izvana. Pa na EP-u u Sloveniji prosle godine smo puno vise gurali loptu pod kos. Nas je sigurno zavarala ta suterska dionica protiv Argentine, jer necemo svaku utakmicu pogodit' sedam od devet, a i tada smo pobijedili sa samo cetiri kosa razlike. Previse se oslanjamo na sut i protiv Francuske moramo igrati raznovrsnije i vise ulaziti pod kos. Ante Tomic mi izgleda nesto zivlji nego u Sloveniji i trebalo bi ga koristiti puno vise. Jer ako ce svi sutirati izvana, onda smo predvidljivi. Ja mislim da ce to i Repesa potencirati i da ce sto vise lopti ici Anti pod kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo