ON JE HRVAT KOLIKO I SRBIN: / Senzacionalni 19-godišnjak zaludio regiju; Hrvati i Srbi upravo vode veliku bitku za novog Dončića

Image
Foto: Instagram

'Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića'

10.11.2020.
7:15
Instagram
VOYO logo

Jedan od najvećih stručnjaka za mlade europske košarkaše koji će izlaziti na NBA draft, Jonathan Givony, je na svom Twitter računu nahvalio 19-godišnjeg Marija Nakića, sina proslavljenog bivšeg košarkaša Ive Nakića, rođenog Riječanina koji je osvajao tri puta naslov prvaka Europe. Dva puta u dresu Cibone (1985. i 1986.) i jednom kad je igrao za Partizan, u ratnim godinama, 1992.

Hrvat koliko i Srbin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Mario Nakić je, doduše, Hrvat koliko i Srbin. Rođen je u Beogradu, a majka Zorica Desnica mu je Srpkinja koja ima sina s poznatim bivšim tenisačem Slobodanom Živojinovićem, koji je aktivno igrao od 1981. do 1991. godine za Jugoslaviju odnosno do 1992. za srpsko-crnogorsku federaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao talentirani dječak otišao u akademiju Real Madrida

Mario Nakić je kao iznimno talentirani dječak otišao u akademiju Real Madrida, a iako je navodno bliži igranju za Srbiju, još se nije izjasnio za koju će reprezentaciju nastupati. Opcija je još i Španjolska. Štoviše, čini se kako Hrvatska ima i daleko najmanje izglede, ali nikad se ne zna. Osim očeve poveznice, Mario ima minimalne veze s Lijepom Našom, ali vodi se kao Hrvat zbog oca. Životno i košarkaški odgajan je u Srbiji pod budnim okom majke Zorice, a kasnije je nastavio svoj životni i sportski put u Realu. Za njega govore kako je novi Luka Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, Srbija se čini kao logičan i jedini izbor, iako i Španjolci sanjaju.

Od ove sezone Nakić igra u belgijskom Oostendeu, a proteklog je vikenda proglašen MVP-jem kola postigavši 25 koševa uz 80% puta, devet skokova i dvije asistencije u pobjedi nad Charleroijem 94:79.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića'

"Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića. Za visokim krilima koja znaju kreirati, dodavati i šutirati uvijek će biti visoka potražnja u današnjem NBA-u. Odradio je i neke dobre stvari u obrani. Svakako ću pratiti njegov napredak", napisao je Givony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Nakić ove godine još neće izlaziti na draft, ali mogao bi iduće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo