[FOTO] JESTE LI PRIMIJETILI OČI MICHAELA JORDANA? Javnost upravo strahuje od najgoreg: / Ovo je totalni misterij

Image
Foto: Screenshot: ESPN (Netflix)

Zašto su Jordanove oči crvene i žućkaste?

4.5.2020.
6:45
Screenshot: ESPN (Netflix)
VOYO logo

Milijuni nostalgičnih NBA fanova protekle tri nedjelje gledaju ESPN-ov dokumentarni film pod nazivom "Posljednji Ples" (The Last Dance). Ovaj hit-serijal u deset nastavaka o legendarnoj generaciji Chicago Bullsa predvođenoj Michaelom Jordanom, kao i o posljednjoj sezoni 1997./1998. u kojoj su lovili i ulovili svoj šesti NBA naslov, prikazuje se u blokovima po dva dijela u noćima s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu, a u ponedjeljak ujutro hrvatski ljubitelji Bullsa premijerno prikazane epizode mogu pogledati od 9 sati na Netflixu.

Image
MISTERIJ JORDANOVIH OČIJU: /

Ugledni oftalmolog o detalju koji je zabrinuo javnost; 'Po očima možeš prepoznati razne bolesti'

Image
MISTERIJ JORDANOVIH OČIJU: /

Ugledni oftalmolog o detalju koji je zabrinuo javnost; 'Po očima možeš prepoznati razne bolesti'

Zašto su mu oči tako crvene?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćas po hrvatskom vremenu premijerno su prikazane peta i šesta epizoda. Međutim, već od samog početka emitiranja dokumentarca još prije dva tjedna gledateljima je u oko zapeo jedan detalj.

Naime, Michaelu Jordanu oči su u dokumentarcu crvene. Stoga, javnost se pita: "Što se događa s očima Michaela Jordana, odnosno je li to znak možda bolesti?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poroci su mu bili strast, posebno kockanje i alkohol

Naime, nije tajna da je Najveći još za vrijeme karijere volio popiti i da se znao fino napiti. Poroci su mu bili velika strast pa je provodio besane noći u zadimljenim i mračnim prostorima, uz cigare i alkohol kockajući i igrajući poker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvari, Jordan se kladio na sve na što se kladiti dalo. Poker, golf pogotovo (poznato je kako je na jednu rupu znao ulagati do 100.000 dolara), čak i kamen-škare-papir pretvorio je u igru nekog financijskog uloga u kojoj bi on mogao sudjelovati.

Zabrinuti i zaintrigirani obožavatelji na društvenim mrežama

Na Twitteru fanovi raspravljaju, prema pisanju MSN. com-a, o tome zašto Michaelove oči tako izgledaju. To je dovelo do nagađanja da ima problema s jetrom što pojašnjava žutinu njegovih bjeloočnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da godinama pije samo potkrepljuje tu tezu. U dokumentarcu se u jednom trenutku jasno vidi čaša s alkoholnim pićem na stoliću do njega, a prema glasinama upravo je to što najviše voli potegnuti tekila za koju Insider tvrdi da košta nevjerojatnih 1800 dolara, što je oko 12 tisuća kuna. S druge strane, razlog bi mogao ležati i u cigarama koje Jordan prekomjerno konzumira, pogotovo nakon što je prestao igrati košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ima li Jordan žuticu, otkazuju li mu jetra?

No, zbirno gledano znajući kakav život je vodio, brojni gledatelji pitaju se je li moguće da Jordan ima žuticu? Otkazuje li mu jetra od silnih provoda tijekom života?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan, međutim, nikada nije javno komentirao bilo kakve probleme s jetrom ili žuticom, zbog čega drugi vjeruju da bi njegove obojene oči mogle biti posljedica melanina, pigmenta koji našim očima daje boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njujorški oftalmolog Gary S. Hirshfield objasnio je kako je "najčešći uzrok da bjelina očiju poprimi smeđu boju i ponekad mrlju u boji kod Afroamerikanaca melaninski pigment na površini tkiva oka, poznato kao skler i konjunktiva."

Hirschfield dodaje da je takvo stanje dobroćudno i da se "ponekad može pobrkati sa žutom bojom bjeloočnica koje mogu biti znak bolesti jetre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće da je sasvim zdrav, a možda i nije

Dakle, dok se na društvenim mrežama spekulira o Jordanovim očima i njegovu zdravlju, potpuno je moguće da je on sasvim zdrav i sretan, kao i uvijek. Čak i dok je igrao sve su češće bile glasine da Jordan ima teških problema s alkoholizmom. Naposljetku, njegova strast prema alkoholu, kockanju i prostitutkama dovela je do razvoda braka s Juanitom Jordan kojoj je Michael nakon rastave morao isplatiti tada rekordnih 168 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo