FOTO: / Fantazija! Svi smo se nadali, ali ovo nitko nije očekivao!

Impresivnom je igrom hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

12.9.2013.
10:15
VOYO logo

Petom pobjedom u nizu Hrvatska je napravila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale, a konačnu će potvrdu tražiti u preostale dvije utakmice u skupini, u subotu protiv Italije i u ponedjeljak protiv Grčke.

Finska je pobjedama protiv Turske, Rusije i Grčke u prvom krugu pokazala snagu i nije djelovala kao bezazlen suparnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, naši su košarkaši maksimalno pripremljeni ušli u dvoboj i to je rezultiralo sjajnom igrom i uvjerljivim trijumfom. Istina, otvorili su naši utakmicu sa šutom 0-8 za tricu u prvih šest minuta, ali onda je ušao Damjan Rudež i ubacio dvije trice, počeli su naši pogađati i iz reketa i stvari su sjele na svoje mjesto.

Osim toga, hrvatska je obrana funkcionirala briljantno, tako da su Finci u prvom poluvremenu ubacili samo 13 koševa iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odmor je Hrvatska otišla s plus 19 (39:20), a i u drugom je poluvremenu nastavila s ozbiljnom i angažiranom igrom tako da je prednost u nekim trenucima bila i veća od 30 koševa.

Rudež je zaključio utakmicu sa 17 koševa (pet trica), Bojan Bogdanović je dodao 15 uz pet skokova, a Ante Tomić i Roko Ukić ubacili su po 11, s time da je Tomić uhvatio i sedam lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka srušila Španjolsku, Slovenija Italiju Aktualni europski prvaci Španjolci izgubili su na startu drugog kruga Europskog košarkaškog prvenstva u Slovenije od Grčke sa 79-75…

Grci u drugi krug nisu prenijeli nijednu pobjedu tako da ih je trijumf protiv branitelja naslova vratio u igru za plasman u četvrtfinale. Španjolci, pak, sada u skupini F imaju omjer 2-1, baš kao i Hrvatska koja je ranije danas deklasirala Finsku s 88-63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo neizvjesnoj utakmici prva i treća četvrtina su pripale Španjolskoj, dok su u drugoj i četvrtoj dominirali Grci. Španjolci su u posljednju dionicu ušli s prednošću 57-52, a onda su tricom Rudyja Fernandeza došli i do plus osam na startu završne četvrtine. No, Grci su malo-pomalo gradili preokret, a poveli su nakon pet uzastopnih koševa Vassilisa Spanoulisa šest minuta prije kraja.

Ključnom se pokazala trica Michaila Bramosa kojom je Grčka povela sa 75-68 na ulasku u zadnju minutu. Povratka za Španjolce poslije toga više nije bilo. Spanoulis je utakmicu zaključio s 20 poena, a isti su broj koševa na poraženoj starni ubacili Fernandez i Marc Gasol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurobasket: Braća Dragić slomila Talijane Talijanski košarkaši doživjeli su prvi poraz na Europskom prvenstvu u Sloveniji. U ljubljanskoj dvorani Stožice nanio im ga je domaćin natjecanja (84-77)…

Još su jednu veliku utakmicu odigrala braća Goran i Zoran Dragić koji su zajedno ubacili gotovo polovicu slovenskih koševa. Goran je uz 22 poena imao i šest asistencija, dok je Zoran dodao 15 koševa i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više su puta Slovenci morali slamati otpor Talijana koji su se uporno vraćali. No, gotovo svaki put kad bi došli blizu ili izjednačili, ukazao bi se jedan od Dragića. Italiji na kraju nije pomogla ni nova dobra utakmica Alessandra Gentilea koji je ubacio 20 koševa, kao ni Luigija Datomea koji je zaključio dvoboj sa 16 poena i šest skokova.

Slovenija i Italija su sada izjednačene s Hrvatskom na vrhu ljestvice skupine F. Sve tri reprezentacije imaju po dvije pobjede i poraz. Talijanima je sljedeći suparnik upravo naša reprezentacija, u subotu u 14.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurobasket, skupina F, 1. kolo:

Hrvatska - Finska 88-63 Grčka - Španjolska 79-75 Slovenija - Italija 84-77

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Italija 2-1, 2. Slovenija 2-1, 3. Hrvatska 2-1, 4. Španjolska 1-2, 5. Grčka 1-2, 6. Finska 1-2

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=4ec4c5c7-939-812b-10ac-c81f7eb88bd1&style=flat&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo