FILIPINCI I PACQUIAO U SUZAMA: / Ništa od Svjetskog prvenstva

Image
Foto: AFP

Svjetsko prvenstvo za košarkaše 2019. godine održat će se u Kini, odlučeno je na sastanku Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) u Tokiju u petak.

7.8.2015.
15:17
AFP
VOYO logo

Kineska kandidatura, koju je predvodio bivša NBA zvijezda Yao Ming, zaslužila je više glasova u odnosu na filipinsku, koju je predvodio boksački šampion Manny Pacquiao.

SP 2019. tako će se održati u osam kineskih gradova, a na njemu će po prvi puta nastupiti 32 reprezentacija u odnosu na 24 koliko ih je igralo na završnicama dosada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za SP u Kini započet će već 2017. godine, te će biti u potpunosti odvojene od kontinentalnih prvenstava koje su dosada služile kao izlučna natjecanja za SP. Posljednje SP održano je 2014. godine u Španjolskoj, a tada je odlučeno kako će se ubuduće svjetska prvenstva održavati u neparnim godinama, pa je stanka do sljedećeg u Kini umjesto uobičajenih četiri godine povećana na pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjem SP zlato je uzela reprezentacija SAD-a, srebro je pripalo Srbiji, a bronca Francuskoj. Hrvatska je u Španjolskoj ispala u osmini finala od Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo