BOGDANOVIĆ PROTUTNJAO HOUSTONOM / Fantastični Utah Jazz razvalio Rocketse za najbolji start sezone u posljednjih 15 godina: Babo zabio najviše koševa

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Utah Jazz protutnjao Houstonom za četvrtu uzastopnu pobjedu i savršen 4-0 ulazak u sezonu. Bogdanović je bio najefikasniji košarkaš na utakmici sa 19 poena za 25 minuta igre.

29.10.2021.
6:37
Profimedia
VOYO logo

U NBA ligi noćas po hrvatskom vremenu igralo se 6 dvoboja. Utah Jazz Bojana Bogdanovića je u gostima razvalio Houston Rocketse 122-91 a najbolji hrvatski košarkaš bio je ujedno i najefikasniji igrač utakmice. OVDJE pogledajte kako je to gledalo u Toyota Centru.

Image
BIG Z /

Jedna od najvećih NBA zvijezda krenula zakucati preko Zupca, bolje da nije, pogledajte što se dogodilo

Druga najefikasnija utakmica sezone za Bogdanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babo je odigrao svoju drugu najefikasniju utakmicu sezone te za 25 minuta upisao 19 poena, 4 skoka, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu. Šut iz igre imao je slično kao i protiv Denvera u utakmici prije, 5-12 što je 41.7 %. Za tricu je gađao 2-6 (33.3%). Samo za napomenu, protiv Nuggetsa je gađao 5-14.

Trenutno je Bogdanović na prosjeku od 16.7 poena, 3.7 skokova i 1 asist po utakmici. ESPN piše kako je Bogdanović bio jedan od sedmorice igrača svoje momčadi. Utah je na svom prvom startu 4-0 još tamo od sezone 2006/07.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo pobjede vesele'

Uz Bogdanovića, Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Eric Paschall, Hassan Whiteside, Jordan Clarkson i Joe Ingles također su postigli dvoznamenkasti broj poena za Jazz.

"Mislim da će svake večeri iskočiti neki drugi igrač s dobrom košarkom ali na kraju, samo pobjede vesele", rekao je Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Christian Wood je predvodio Houston sa 16 poena, a Jalen Green je imao 13 poena i katastrofalnih 3-16 šut. Promašio je svih osam svojih pokušaja za 3 poena. Rookie Rocketsa Alperen Sengun imao je 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša trica Rocketsa

Amerikanci u svojim izvještajima ističu kako je poraz Houstona bio težak, a posebno su bili loši za tricu. Rocketsi, inače dobra ofenzzivna momčad, strpali su samo 9 od 44 iza linije za tri poena, što je samo 20,5%.

Utah je, s druge strane, često imao otvorene šuteve protiv Houstonove neiskusne obrane i pogodio 16 trica od 46 za 34,8%. Ingles je stavio 4 od 9 za tri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su mlada momčad i bez obzira na rezultat, igrat će čvrsto svaki posjed," izjavio je Ingles.

"Igraju jako čvrsto. Na kraju dana, svi su oni NBA igrači, tako da čim se opuštate u pristupu, svatko vam može zabiti koš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Double-double Goberta

Utah je posjedovao perimetar ali je također imao prednost iznutra, nadmašivši Houston 46-40 pod košem i nadmašivši Rocketse 58-41 u poenima u tom segmentu. Francuski startni centar Rudy Gobert, koji je u utakmicu ​​ušao kao vodeći skakač u ligi sa 19 skokova po utakmici, predvodio je Utah sa 14 skokova u samo 28 minuta. Jazz je na poluvremenu vodio 61-40 i vodio s čak 36 poena razlike. Inače, Gobert je s double-doubleom (16 poena, 14 skokova) bio najbolji igrač utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da su naši bekovi jako dobro obavili svoj posao u suzbijanju njihovih napada", istaknuo je Jazz trener Quin Snyder i dodao:

"Imaju neke dečke koji su brzi i mogu igrati izvan driblinga. Mislim da je najbolje što smo trčali i dodavali loptu. Mislio sam da se to odrazilo i na naše hvatanje i pucanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah je pobijedio u pet od posljednjih šest susreta protiv Houstona.

Za spomenuti kako je bek šuter Houstona Kevin Porter Jr. doživio uganuće lijevog gležnja u drugoj četvrtini i nije igrao u drugom poluvremenu. Porter je za 19 minuta imao pet poena i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Bullsa

New York Knicksi su na gostovanju pobijedili Chicago Bullse sa 104-103 i nanijeli im tako prvi poraz ove sezone. Kemba Walker je predvodio Knickse sa 21 pogotkom, a RJ Barrett je dodao 20. Luka Šamanić nije konkurirao za sastav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knicksi su vodili 104-91 gotovo tri minute prije kraja, ali su Bullsi napravili seriju 12-0 i došli na 104-103 9.5 sekundi prije kraja, ali nisu uspjeli preokrenuti rezultat. Zach LaVine je bio najbolji pojedinac Bullsa sa 25 koševa, od čega je 17 zabio u prvom poluvremenu.

Memphis i Golden State odigrali sjajnu utakmicu

Memphis Grizzlies su u San Franciscu nakon produžetaka sa 104-101 nadigrali Golden State Warriorse nanijevši im prvi poraz ove sezone, a do pobjede ih je vodio Ja Morant sa 30 poena, dok je Desmond Bane ubacio 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji u redovima domaće momčadi bio je Stephen Curry koji je utakmicu završio sa 36 koševa, osam asistencija i sedam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizards su sa 122-111 kod kuće svladali Atlanta Hawkse, a Bradley Beal je upisao 27 pogodaka, dok je Montrezl Harrell ubacio 21 uz osam skokova. Dallas Mavericks su sa 104-99 bili bolji od San Antonio Spursa, a Luka Dončić je u pobjedi sudjelovao sa 25 koševa. Kod Spursa najbolji nje bio Dejounte Murray sa 23 ubačaja i 10 skokova. 

Philadelphia 76ers su kod kuće sa 110-102 pobijedili Detroit Pistonse koji su tako i dalje bez pobjede od početka sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NBA utakmica protekle noći:

Golden State - Memphis 101-104 (nakon produžetka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia - Detroit 110-102

Washington - Atlanta 122-111

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago-New York 103-104

Houston - Utah 91-122

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas - San Antonio 104-99.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo