EUROBASKET: / Orlovi preleteli i Bosance, Slovenija srušila „španski zid“!

Dan je obeležila tuča srpskih i bosanskih navijača

5.9.2013.
19:43
VOYO logo

Košarkaška reprezentacija Srbije je u drugom kolu "B" grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji ubedljivo savladala Bosnu i Hrecegovinu (77:67), i posle dva meča ima isto toliko pobeda.

Meč koji je kao uvertiru imao tuču navijača dve selekcije, protekao je u dominaciji Srbije, koja je već posle nekoliko uvodnih minuta preuzela vođstvo, koje do kraja nije ispuštala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selekcija Bosne je bolje otvorila meč. Raspoloženi Đedović i Mirza Teletović doneli su prednost svom timu (10:6). Međutim, usledile su dve vezane trojke naše reprezentacije. Najpre je Stefan Marković doneo prvu prednost našem timu, a onda je Nedović povisio na 14:10.

Razigrani Đedović pravi dosta problema našem timu na startu meča, pa je nakon novih poena reprezentativca Bosne, Duda Ivković bio prinuđen da zatraži prvi tajm-aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kraće pauze usledio je nalet srpskih reprezentativaca. Naši momci su pojačali odbranu, razigrao se Nemanja Bjelica i iz minuta u minut prednost Srbije je Rasla. Selektor Bosne, Aca Petrović, pokušao je tajm-autom da prekine seriju orlova, međutim, Srbija je do kraja četvrtine igrala u visokom ritmu za zasluženih 28:16 posle prvih deset minuta.

U istom ritmu naš tim otvara i drugu četvrtinu. Bogdan Bogdanović pogađa trojku za 31:16. Međutim, uz dosta sreće naturalizovani Amerikanac Rajt je vratio trojku. Na snimku se jasno moglo videti da je prilikom šuta Rajt nagazio aut liniju, ali sudije su priznale koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku meča razigrao se i Vasilije Micić. Mladi plejmejker naše reprezentacije postigao je novu trojku za veliku prednost našeg tima 36:19. Posle brzih poena 19-godišnjeg reprezentativca Srbije, došli smo do najveće prednosti na meču 40:22.

Usledilo je blago opuštanje naše reprezentacije, što je tim Ace Petrovića iskoristio da smanji zaostatak na -10 (41:31). Međutim, u poslednja dva minuta srpski košarkaši su uspeli da sačuvaju svoj koš, pa na odmor odlazimo sa 14 poena prednosti (45:31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle dva minuta igre u trećoj četvrtini i trojke Bogdanovića, Srbija je stekla najveću prednost na meču 49:31. Ne staju izabranici selektora Dušana Ivkovića, Bosanci još nisu dali koš u nastavku 56:31. Posle Gotovo četiri minuta Teletović je pogodio koš Srbije .

Blago opuštanje srpskog tima selektor Ivković je tri minuta pre kraja trećeg dela prekinuo minutom odmora. Ubrzo je Nedović trojkom potkresao krila Bosanaca koji su prišli na 60:49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavile su se velike oscilacije u igri izabranika Dušana Ivkovića. Na trenutke, Bosna se vraća u igru, ali čini se da srpski košarkaši i pored nešto slabije igre od 25. minuta, ipak kontrolišu meč. Bosna pokušava trojkama da vrati rezultatski egal, pitanje je da li će biti vremena za to. Na šest i po minuta do kraja meča, bilo je samo plus 11 za Srbiju - 68:57.

Držali su se naši rivali "blizu", a onda je Bogdanovićeva trojka donela 73:58 na nešto više od tri minuta pre poslednjeg zvuka sirene i ozvaničila početak kraja utakmice u kojoj je Marković sa 15 poena, sedam skokova i po tri "krađe" i asistencije bio najbolji akter. Dvanaest poena ubacio je razigrani Katić, jedan manje Nedović, a deset kapiten Krstić. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Đedović sa 17 i Teletović sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večernjem terminu fantastičan meč odigrala je Slovenija koja je pred domaćim navijačima srušila Španiju sa 78:69 i došla do druge pobede.

Ponovo su sigurni bili Grci koji su lako izašli na kraj sa Rusijom - 80:71, a ubedljivi su bili i Francuzi protiv Velike Britanije sa 88:65. Litvanci su poraz od Srbije u sredu zaboravili trijumfom protiv Makedonije - 75:67.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim mečevima videli smo dominantnu Italiju protiv Turaka (90:75), triler u duelu Poljska - Češka (68:69), u kojem je presudila Bartonova trojka na minus 2, 4 sekunde pred kraj, dok su Belgijanci savladali Nemačku posle produžetka 77:73.

U nordijskom okršaju Finci su rutinski završavili posao sa Švedskom za pobedu 81:60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u prvom kolu, Izrael se probudio tek u drugom poluvremenu ali su Ukrajinci sačuvali prednost i trijumfovali 74:67.

Hrvati su zabeležili tešku pobedu nad Gruzijom, Ante Tomić dao je pobednički koš 9 sekundi pre kraja, a Cincadze nije pogodio uz zvuk sirene - 77:76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci su u više navrata mogli da prelome meč sa Letonijom, ali to nisu učinili, pa im je Janičenoks u poslednjih pola minuta dao jednu trojku i jednu dvojku (nagazio liniju), za minimalnu pobedu 72:73, koja potpuno otvara borbu za treće mesto - ako ne bude iznenađenja u ostalim mečevima, Makedonci bi pobedom nad Letonijom od 2 razlike preuzeli vođstvo u krugu..

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo