Samo su Hrvat i Slovenac među najboljima u Europi!

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović izabran je u najbolju petorku netom završenog Europskog prvenstva u Sloveniji. Najkorisnijim igračem (MVP) natjecanja proglašen je Tony Parker…

23.9.2013.
9:03
VOYO logo

Repešini izabranici su u nedjelju poraženi od Španjolske u utakmici za treće mjesto (92:66), ali malu utjehu naša nacionalna momčad može potražiti u činjenici da ima igrača u prvoj petorki prvenstva.

Bogdanović je to zaslužio ponajprije zbog prosjeka od 17,4 ubačena koša po utakmici, što ga smješta na drugo mjesto na prvenstvu, odmah iza spomenutog Parkera (19,7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od reprezentacija s naših prostora, a nastupile su i Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora, samo je još jedan igrač zaslužio mjesto u prvoj petorki – slovenski košarkaš Goran Dragić. U prvih pet još su i Litvanac Linas Kleiza te Španjolac Marc Gasol.

//www.youtube.com/embed/soM0-ZmEyWU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Parkera, 31-godišnji član San Antonio Spursa je predvodio francusku reprezentaciju do prvog naslova europskog prvaka u povijesti (pobjeda protiv Litve u finalu 80:66). Osim što je prvi strijelac natjecanja, imao je i najbolji postotak šuta iz igre (52,6 posto). Uz to, ne treba zaboraviti da je u polufinalu protiv Španjolske ubacio 32 koša, a u četvrtfinalu protiv Slovenije 27. Finale je okončao s 12 poena i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo