NBA LIGA / ESPN dao otkaz slavnom Marku Jacksonu zbog neshvatljive pogreške na štetu Jokića: 'Ispričavam se Nikoli, on je jedan od najvećih'

Image
Foto: Profimedia

Poznati ESPN-ov analitičar i sukomentator Mark Jackson više ne radi na tom poznatom sportskom mediju, a razlog tomu je njegova neshvatljiva pogreška

1.8.2023.
14:45
Profimedia
VOYO logo

Tako to rade u Americi. Bivši elitni NBA play i dugogodišnji analitičar, poznati Mark Jackson, dobio je otkaz na uglednom američkom ESPN-u.

Image
FENOMENALNO /

NBA Ljetna liga: 22 poena Šamanića u pobjedi Jazza

Image
FENOMENALNO /

NBA Ljetna liga: 22 poena Šamanića u pobjedi Jazza

ESPN shvatio propuste vrlo ozbiljno

Spomenuti analitičar i sukomentator, nekad jedan od najboljih asistenata i razigračava u ligi obavijestio je javnost da više neće raditi za ESPN, ali nije otkrio razlog zbog kojih je poznata medijska kuća raskinula s njim dugogodišnju suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, razlog je taj jer nije Nikoli Jokiću dao niti jedan bod u utrci za MVP nagradu, prenose američki mediji i dodaju kako su u ESPN-u odučili pojačati praćenje novih NBA prvaka.

"Jutros sam, neočekivano, obaviješten da moje usluge više nisu potrebne ESPN-u. Iako šokiran i užasnut iznenadnim postupkom, želio bih se zahvaliti ESPN-u i cijelom osoblju NBA ESPN ekipe što su mi omogućili da budem dio organizacije posljednjih 15 godina", napisao je Jackson na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odabir tada su osudile i NBA legende Charles Barkley i Shaquille O'Neal koji su ga nazvali "idiotom", a Jackson se nakon svega i ispričao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatili su i uvidjeli svoje pogreške, kao i loše praćenje i medijsko pokrivanje Demver Nuggetsa i sad su na ESPN-u odlučili napraviti zaokret", navodi Denver Sports.

'Pogriješio sam'

"Napravio sam grešku svojim MVP glasanjem, ispričavam se Denver Nuggetsima i Nikoli Jokiću. Ne samo da je legitimni MVP kandidat koji je zaslužio moj glas, već je i jedan od najvećih svih vremena. Još jednom se ispričavam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeff Van Gundy također više nije na ESPN-u, a on i Mark Jackson su bili stručni komentatorski duo.

ESPN se bliži promoviranju Doris Burke u A-tim, a također će zaposliti slavnog Doca Riversa da joj se pridruži zajedno s Mikeom Breenom, komentatorom utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće navodi da je ESPN isprobao Jacksona u "B" timu zajedno s drugim mrziteljem Nuggetsa Markom Jonesom, ali to je propalo.

Image
Foto: Profimedia

Promjene na ESPN-u u NBA segmentu

Van Gundy je u prošlosti bio hiperkritičan prema NBA ligi i njenom suđenju i očekuje se da će ESPN zadržati NBA prava u sljedećoj rundi poslova vrijednih milijarde dolara. Sadašnji ugovor istječe za dvije godine, a novi Kolektivni ugovor je pripremljen za veliki broj na taj ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je došlo do preokreta povijesne ekipe Van Gundy, Jackson i Breen za novu ekipu Breen, Burke i Rivers. Rivers je trenirao MVP-a prošle sezone, Joela Embiida, ali je otpušten nakon još jednog ranog ispadanja iz doigravanja.

Jokić ostao bez MVP nagrade za igrača godine

Jackson, šesti asistent u povijesti NBA lige, otpušten je s mjesta trenera Golden State Warriorsa, godinu dana prije početka dinastije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio razloga zašto je izgubio posao i nije uspio osigurati još jedan trenerski angažman su homofobni komentari", navodi Denver Sports.

Jokić je na kraju završio u glasanju za MVP-a, propustivši treći put zaredom osvojiti nagradu, ali je uzeo MVP nagrad za igrača finala, u kojem su Nuggetsi prošli i Miami i osvojili naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacksonova velika sportska televizijska karijera završila je tako što je njegova posljednja utakmica bila Jokićev prvi naslov na domaćem parketu Nuggetsa, dok su obožavatelji Nuggetsa izviždali jednog od njegovih kolega zaposlenika ESPN-a.

Ako Jokić uspije ostvariti 630 asistencije po godini- manje od broja koji je napravio 2023. - za 10 godina bi završio u poretku asistenta iznad Jacksona na vječnoj ljestvici dodavača u NBA ligi svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo