EPSKA SERIJA KK SPLITA: / U 24 sata se spasili od ispadanja iz ABA lige pa visokom pobjedom nokautirali Cibonu iz doigravanja za prvaka Hrvatske

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Split sada čeka protivnike u finalu, a to će biti Zadar ili Gorica, koji su pobijedili svaki po jednu međusobnu utakmicu u polufinalu doigravanja.

21.5.2021.
20:06
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

KK Split u drugoj je polufinalnoj utakmici doigravanja prvenstva Hrvatske svladao Cibonu u Zagrebu 93:71 te se tako plasirao u finale. Splićani su odigrali partiju za povijest u kojoj ih je predvodio veteran Roko Ukić s 18 poena, a puno je pomogao i Luković koji je zabio 16. Cibonu su predvodili Darko Planinić sa 16 i Mateo Drežnjak sa 14 poena.

Split je i u prvoj utakmici u dvorani na Gripama uvjerljivo pobijedio Cibonu (95:80), a sada je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi ta pobjeda bila toliko senzacionalna da Splićani nisu jučer odigrali također jednu od ključnih utakmica sezone. Naime, u Splitu su s 30 razlike (90:60) slavili protiv sarajevskog SPARS-a i tako osigurali ostanak u ABA ligi.

Čekaju se protivnici

Splićani su prethodno tražili da se za samo jedan dan odgodi njihova utakmica sa Cibonom u prvenstvu Hrvatske, no njihov je zahtjev odbijen i morali su se brzo nakon utakmice na Gripama spakirati i putovati za Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split sada čeka protivnike u finalu, a to će biti Zadar ili Gorica, koji su pobijedili svaki po jednu međusobnu utakmicu u polufinalu doigravanja. Njihova je odlučujuća utakmica na rasporedu u nedjelju u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo