EPSKA BITKA: / Curry srušio monstruoznog LeBrona i završio u bolnici

Image
Foto: AFP

U petoj utakmici velikog NBA finala košarkaši Golden State Warriorsa su u svojoj dvorani slavili nad Cleveland Cavaliersima 104-91.

15.6.2015.
10:54
AFP
VOYO logo

Kako serija sve više odmiče, sve se više primjeti izostanak Kyle Irvinga i Kevina Lovea. Cleveland jednostavno ne može parirati Warriorsima po pitanju klupe. Trener CavsaDavid Blatt ima manji broj igrača u rotaciji, i to se itekako osjeti. Sve pada na leđa LeBona Jamesa koji, doduše, razvaljuje. James je bez premca najbolji igrač ovog finala, ali on ne može sam. Što se tiče same 5 utakmice finala, ključan trenutak se dogodio krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

Naime, u posljednjoj četvrtini Curry je zabio 17 poena, i to je bilo dovoljno za novo slavlje Warriorsa, koji sada u Clevelandu imaju priliku osvojiti NBA naslov. Ruski centar Timofej Mozgov je u prošlom susretu bio sjajan s 28 poena. No, ovoga puta je zakazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mozgov se ispuhao

Rus je igrao svega 9 minuta te ostvario svega jednu ukradenu loptu, uz dvije osobne pogreške i dvije izgubljene lopte. Očito je umor napravio svoje. Uz to, Australac Dellavedova je bio sjajan prve tri utakmice, ali ovoga puta nije obrambeno odigrao na nivou. U biti, nije niti mogao.

Curry je bio raspoložen, a kada Curryja ide, onda MVP lige ide preko 30 poena. Uz Curryja, odličan je bio Green sa sa 16 i devet skokova te Iguodala sa 14 poena, osam skokova i sedam asistencija. Barbosa je, ušavši s klupe za Warriorse, ubacio 13 poena za samo 17 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVP završio u bolnici

I to je ta širina klupe o kojoj pričamo, a koju Cavsi nemaju. Jer, J.R. Smith, čovjek od kojeg se puno očekivalo, totalno je podbacio u ovoj finalnoj seriji. Jedini čovjek na koga se James mogao osloniti u ovom dvoboju bio je Thompson s 19 poena i 10 skokova. Sjajni šuter Golden Statea Klay Thompson ovoga puta ostao je na svega 12 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je Curry nakon utakmice završio u bolnici zbog dehidracije. To sve govori kako je ova serija naporna, i koliko se Curry potrošio u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo