Hrvatska je napokon nekog pobijedila

Hrvatski su košarkaši upisali prvu pobjedu u četvrtfinalnoj skupini na Europskom prvenstvu do 20 godina, kojem je domaćin Estonija. Hrvatska je sa 66:61 pobijedila Njemačku...

16.7.2013.
17:26
VOYO logo

Tako i dalje Hrvatska ostaje u igri za plasman u četvrtfinale gdje vode prva četiri mjesta u skupini.

Inače, trebala je Hrvatska i lakše do pobjede protiv Nijemaca, nego li je na kraju završilo. Cijelu je utakmicu Hrvatska vodila, nakon prve četvrtine je bilo 18-9, a pet minuta prije kraja Hrvatska je bila na sigurnih 58-48, no i ranije su mladi hrvatski košarkaši na ovom prvenstvu dokazali kako za njih ništa nije sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute prije kraja Njemačka je tako povela 59-58, ali su mladi Hrvati ipak bili pribraniji u samoj završnici u koju su ušli s prednošću, a Širko je preko slobodnih bacanja osigurao pobjedu. No, treba reći da je Njemačka u zadnjih dvadeset sekundi promašila šuta za dva za produžetak, te dva puta za tri poena, odnosno, potencijalno vodstvo u tom trenutku.

Matej Buovac je sa 16 poena bio prvi hrvatski strijelac. Za tri poena je Buovac gađao odličnih 5-7. Henrik Širko je, pak, ubacio 13 poena uz četiri skoka i pet asistencija, a Domagoj Samac je dodao 11 poena i imao je čak 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, u 18 sati, Hrvatska će igrati protiv Litve.

Hrvatska - Njemačka 66-61 Grčka - Crna Gora (kasnije) Litva - Turska (kasnije)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Grčka 3-0 (-1), 2. Litva 2-1 (-1), 3. Turska 2-1 (-1), 4. Crna Gora 1-2 (-1), 5. Hrvatska 1-3, 6. Njemačka 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo