Džaba ste favoriti: Orlovi preslišali Litvance!

Od početka do kraja Krstić & co držali čas basketa

4.9.2013.
23:48
VOYO logo

’Orlovi’ su vodili od početka do kraja meča, kontrolisali su igru, odigrali srcem, ali i racionalno i smireno kada je to situacija zahtevala.

Naše je predvodio Nenad Krstić sa 20 poena (9-18 iz igre) i 9 skokova, a kapiten je u svim kriznim momentima uspešno preuzimao odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja Nedović imao je 14 poena (5-8 iz igre), 5 skokova i 3 asistencije, a Nemanja Bjelica upisao je 13 poena (2-6 iz igre, 7-10 penali) i 8 skokova.

Najbolji kod Litvanije bio je Mantas Kalnietis sa 17 poena (8-11 iz igre, 4sk. i 3ast), Darjuš Lavrinovič zabeležio je 12 poena i 6 skokova, a Kleiza i Sejbutis dali su po 8 poena (obojica su šutirali 3-11 iz igre).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredni protivnik Srbije je reprezentacija Bosne i Hercegovine, u četvrtak od 17.45h.

Srbija je odlično počela meč – Bogdanović je pogodio trojku iz velike udaljenosti, Krstić je dva puta lako rešio situaciju ’jedan na jedan’ sa Javtokasom, pa su naši vodili 7:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstić je nastavio sa sjajnom igrom, dao je još četiri poena, a posle kontre i polaganja Nedovića Srbija je povela 13:5, pa je trener Kazlauskas zatražio tajm aut.

Naši su igrali borbeno i čvrsto u odbrani, sa mnogo preuzimanja, a Krstića je posle izvrsnog početka zamenio Katić. Bjelica je pogodio trojku, Mačijulis je vratio, a posle bacanja Bjelica naši su na prvi dvominutni odmor otišli sa vođstvom 20:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katić je ’povukao’ na početku druge deonice sa četiri poena, od toga koš posle izvrsne asistencije Bjelice u kontri.

Naši su propustili šansu da dodatno uvećaju prednost promašivši nekoliko zicera, ali su dobrom odbranom uspevali da drže Litvance na bezbednom odstojanju od desetak poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je povremeno bila smušena u napadu, ali je to nadoknađivala skokom i požrtvovanošću. Posle lepog naskoka i pogotka Bogdanovića naši su poveli 29:18, pogodio je i Krstić, ali su Litvanci preko Kalnietisa smanjili na -8 (31:23), pa je selektor Ivković zatražio tajm aut.

Kalnietis se razigrao, naši više nisu pronalazili toliko dobra rešenja u napadu, pa je Litvanija do poluvremena smanjila na šest poena razlika – 33:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća deonica počela je na najgori mogući način po našu reprezentaciju – posle izvanredne odbrane Sejbutis je sa deset metara pogodio trojku, a posle promašaja Bogdanovića u polukontri je precizan bio i Kalnietis (33:33).

Krstić je mini krizu Srbije prekinuo efektnom igrom leđima, a posle stabilnije igre u odbrani Marković je bacio fantastičnu kontru za Nedovića, koji je poentirao za 37:33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su bili briljantni u defanzivi, a na drugoj strani terena razigrao se Nedović – prodor posle munjevite promene pravca, zatim trojka, a onda su Bjelica i on vezali po dva penala za +10 (46:36).

Usledila je velika greška sudija kada je Bjelici za čistu rampu odsviran faul, ali on se ’osvetio’ sudiji tako što je pogodio trojku sa velike udaljenosti sa 49:37. Na kraju trećeg perioda Srbija je imala deset poena viška - 51:41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su nastavili sa agresivnom igrom u odbrani i sa mnogo skupljanja – Nedović je imao još jedan spektakularan prodor, a prethodno su Bjelica i Krstić odigrali idealan pik-en-rol (55:41).

Srbija je imala 15 poena viška, ali nekoliko ishitrenih rešenja u napadu, uz nesnalaženja na zonu rivala, vratilo je Litvaniju u igru – trojke Mačijulisa i Kleize, razigrao se i Kalnietis, pa je na četiri minuta do kraja bilo 56:51 za ’orlove’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa Dude Ivkovića u tim trenucima nije imala pravo rešenje u napadu, ali onda je Anđušić razbio tu odbranu trojkom za 59:51. Imali su Litvanci šansu za priključak, nisu je iskoristili, a posle izvanredne igre dva na dva Nedovića i Krstića, kapiten Srbije je dao ’dva plus jedan’ za 63:53.

To je bilo presudno i naš tim je do kraja priveo meč kraju - 63:56.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo