DVOSTRUKI USPJEH: / Clippersi svladali Spurse i pojačali momčad za napad na naslov u NBA ligi

Image

Nakon kraćeg predaha poslije revijalnog All-Star susreta najboljih košarkaša današnjice, utakmice osnovnog dijela NBA lige vratile su se svom rasporedu odigravanja.

19.2.2016.
8:22
VOYO logo

Derbi-utakmica odigrana je u Staples Centru u kojem su se ogledale Los Angeles Clippersi (četvrta momčad Zapada, omjer 36-18) i San Antonio Spursi (omjerom 45-9 druga momčad lige). Do pobjede, osme u posljednjih deset odigranih susreta, stigli su Clippersi, a bilo je 105-86. Premda djeluje uvjerljivo, treba znati da se prednost domaćina od 20 poena u posljednjoj četvrtini istopila na samo pet razlike prije no što je Chris Paul (28 koševa, 12 asistencija) s 18 poena u posljednjoj dionici igre odvukao sastav do pobjede. Sa 14 ubačenih koševa najbolji u redovima Spursa koji su pretrpjeli deveti poraz u 54. utakmici sezone bio je francuski razigravač Tony Parker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeff Green u Clippersima

Dodajmo da su posljednjeg dana prijelaznog roka igrača u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Clippersi osnažili roster dovođenjem Jeffa Greena, petog izbora drafta iz 2007. godine. Njegovih 14.3 poena i pet skokova kroz dosadašnji dio karijere platili su slanjem Lancea Stephensona u Memphis Grizzliese.

Pobjedu su upisali i Cleveland Cavaliersi, vodeća momčad Istoka. Ukupno 39. slavlje u 53. utakmici sezone stiglo je nakon 106-95 protiv Chicago Bullsa uz 25 poena i po devet skokova i asistencija LeBrona Jamesa. Učinak od 28 koševa i sedam skokova za poraženi sastav Bullsa uknjižio je Derrick Rose. I sastav Cavsa pretrpio je promjenu pa tako iz rostera ispao Brazilac Anderson Varejao, a u Cleveland iz Orlando Magica stigao Channing Frye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Washingtona

Washington Wizardsi su uz 22 koša i 10 skokova Marcina Gortata slavili 103-89 protiv sastava Utah Jazza u kojem je statistički iskočio Rudy Gobert sa 16 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizards - Utah Jazz 103-89

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 106-95

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - San Antonio Spurs 105-86

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo