DVIJE POBJEDE, DVA RAZLIČITA RASPOLOŽENJA: / Cedevita se oprostila od Europe, Cibona ide prema četvrtfinalu Fiba kupa

Image
8.2.2017.
21:21
VOYO logo

Bila je to prva pobjeda Cedevite u dvobojima s Unicajom, nakon pet uzastopnih trijumfa momčadi iz Malage, a ključnim se pokazao početak drugog poluvremena. U prvih pet minuta treće Cedevita je serijom 10-0 stvorila 11 koševa prednosti (52-41) što je bila najveća razlika u korist hrvatskog prvaka.

Cedevita slavila bez američkih bekova i Babića

Unicaja je do kraja treće dionice Cedevitinu prednost uspjela smanjiti na dva poena (55-53), ali bliže od toga gosti iz Malage više nisu stigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je do pobjede stigla bez Luke Babića i dvojice američkih bekova Ra'Shada Jamesa i Ryana Boatrighta, što ovom trijumfu daje dodatnu dimenziju.

Marko Arapović je sa 14 koševa i pet skokova bio najefikasniji igrač Cedevite. Džanan Musa je imao 12 poena i sedam skokova, a po 11 koševa ubacili su John Shurna i Toni Katić koji je tome dodao i šest asistencija. Goste je sa 18 koševa i sedam skokova predvodio Dejan Musli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je natjecanje u Top 16 završila s učinkom 2-4, a Unicaja je s 3-3 osvojila drugo mjesto i izborila plasman u četvrtfinale, što je već prije posljednjeg kola osigurala i prvoplasirana Valencia koja je ostala neporažena u prvih pet kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona napravila veliki posao pobjedom u Poljskoj

Košarkaši Cibone napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale FIBA Europa kupa nakon što su u prvoj utakmici osmine finala na gostovanju u Zielonoj Gori pobijedili poljski Stelmet sa 81-69 (21-19, 14-18, 32-17, 14-15).

Ponovno je treća četvrtina bila ključna za ishod dvoboja, ali za razliku od mnogih koje je Cibona izgubila u ovoj sezoni, u Poljskoj je ta dionica donijela pobjedu momčadi Damira Mulaomerovića. Nakon izjednačene prve dvije četvrtine, 'cibosi' su se razigrali u trećoj, u kojoj su ubacili 32 koša, a primili 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj četvrtini Cibona je uspjela sačuvati gotovo cijelu prednost pa će joj u uzvratu u Zagrebu za prolaz biti dovoljan i poraz do 11 koševa razlike.

Razigrani Nik Slavica je sa 16 koševa i šest skokova bio najbolji igrač Cibone. Emir Sulejmanović ubacio je 14 poena, a po 13 su postigli Željko Šakić i Luka Žorić. Domagoj Bošnjak je ubacio 11 koševa, od čega su tri bile trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač domaće momčadi bio je Tomas Kelati sa 19 koševa, šest skokova i tri asistencije, a bivši igrač Cibone James Florence ostao je bez poena, uz samo dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat u KC Dražen Petrović na rasporedu je za 14 dana, 22. veljače, s početkom u 20.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo