DURANT REKORDNO LOŠ: / Oklahoma je slavila pobjedu, a onda doživjela hladan tuš

Image
Foto: AFP, Lachlan Cunningham
19.4.2016.
8:30
AFP, Lachlan Cunningham
VOYO logo

Warriorsi, prvi favorit ovosezonske brobe za prsten prvaka i braniteljI naslova najbolje momčadi najjače košarkaške lige svijeta, i prije samog doigravanja bili su sigurna oklada u dvobojima protiv momčadi iz najmnogoljudnijeg teksaškog grada, a pred kakvim se zadatkom Rocketsi trenutačno nalaze najbolje će opisati sljedeće brojke - poraženi su u svih šest zadnjih ogleda protiv Warriorsa i u njih čak četrnaest od petnaest posljednjih.

Thompson povukao

Bez Curryja u igri, očekivano je najviše pokazao drugi dio popularnog 'Splash brothers' dvojca Klay Thompson. Učinkom od 34 poena predvodio je suigrače u čijim su redovima svoj posao dobro odradili i MVP prošlosezonskog finala Andre Iguodala (18) i uobičajeno svestrani Draymond Green (12 koševa, 14 skokova, osam asistencija). S 28 ubačenih koševa i jedanaest asistencija najviše je kod poraženog sastava pokazao James Harden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adamsov koš koji to nije bio

Dallas Mavericksi stigli su do 'breaka' u Oklahoma Cityju gdje su u noći na utorak svladali domaći sastav Thundera 85:84 izjednačivši seriju na 1:1. Pobjedu je Dallasu omogućila jaka obrana nakon koje je domaćin gađao oko 33 posto iz igre, a posebice se to odnosi na Kevina Duranta koji je promašio u svojih 716 utakmica karijere rekordnih 26 lopti (7-33) za učinak od 21 koša i devet skokova. Imao je i sedam izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napromašivao se i Russell Westbrook (8-22) koji je ogled okončao s 19 poena, 14 uhvaćenih lopti i šest asistencija. Unatoč navedenom, igrači Thundera bili su u prilici za povesti 2:0 u seriji, čak je, nakon niza promašaja u posljednjoj akciji, Steven Adams ubacio koš vrijedan slavlja cijele dvorane, no, pokazala je snimka, nakon isteka vremena. Raymond Felton s 21 i Dirk Nowitzki sa 17 poena bili su najučinkovitiji igrači Mavericksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto izjednačio

Nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici, Toronto Raptotsi stigli su do prvog slavlja protiv Indiana Pacersa, a bilo je 98:87. Litavski centar Jonas Valančiunas bio je najbolji u redovima pobjednika s 23 koša i 15 skokova, dok je Paul George ubacio 28 za Pacerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati 1. kruga doigravanja:

Istok:

Toronto Raptors – Indiana Pacers 98:87

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(rezultat je izjednačen na 1:1)

Zapad:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors – Houston Rockets 115:106

(Golden State vodi 2:0 u seriji) Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 84:85

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(rezultat je izjednačen na 1:1)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo