Društvene mreže i strani mediji izvještavaju, bruje o 48 poena 'magičnog' Hrvata

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je noćas po hrvatskom vremenu najbolju utakmicu u NBA karijeri, a njegov Utah Jazz svladao je na domaćem terenu Denver Nuggetse sa 127:120. Bogdanović je ubacio čak 48 koševa (šut 16-23, trice 8-11), a tome je pridodao 8 skokova i 2 asistencije.

Fanatik iz Turske: 'Bivši igrač Fenerbahčea rasturio'

Time je srušio rekord velikog Dražena Petrovića a i svoj osobno, od 44 poena. Petrović je trpao Houstonu, godinama kasnije Bogdanović Philadelphiji, a sad je na red došla nova povijesna partija za Hrvata.

Košarkaški svijet, barem prema Twitteru, oduševljen je izvedbom nevjerojatnog "senzacionalnog Hrvata". Strani mediji izvještavaju o "MVP partiji", kako neki ističu. "Egzibícija", "Nosio je svoju momčad", a nakon one akcije protiv Jokića komentator utakmice oduševljeno je bio rekao:

"Ovo je sad bilo hudinijevski".

Fanatik iz Turske također izvještava:

"Bivši igrač Fenerbahčea Bojan Bogdanović odigrao utakmicu karijere protiv Jokića i društva".

'Odlično je odigrao i obranu'

Portal Deseret.News ističe kako Bogdanović u posljednje vrijeme briljira, ali sve je to i nadmašio svojim učinkom postigavši ​​48 koševa u karijeri na nevjerojatno učinkovitih 16 od 23, kao dio sjajne šuterske večeri, uključujući 8 od 11 iz dometa 3 poena. "Nije to bio samo broj poena, to je bila njegova ukupna igra". Šutirao je kao torpedo za tricu i zabijao atraktivne koševe na drugi obruč, povlačeći bilo koga za sobom u boj i protiv sebe, kao i odlično odigranu obranu kao da je jedan od elitnijih čuvara lige. Nosio je Jazz i to na prekrasan način.

"Svaki šut mi je išao, sve sam pogađao što sam uputio u koš. Momčad me stvarno tražila cijelu utakmicu, trener, trenersko osoblje pokušavali su napraviti igru za mene, akciju, nešto... Tako velika noć, kao što sam rekao, a ujedno je i velika pobjeda za nas", istaknuo je Bogdanović.

"Bogdanovićeva izvedba je plod obrane momčadi koja se poboljšala'

The Salt Lake Tribune ističe kako je Bogdanovićeva noć u biti plod obrane momčadi koja se poboljšala, ali i napadačke moći Hrvata, koji je igrao agresivno play by play, tako da je samo napadao, trčao, uzeo je stvar u svoje ruke. Odigrao je na dinamiku i sve mu je išlo. Lomio je Denver trkom, pretrčali su Nuggetse".


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore